Ο κανονισμός που απαγορεύει την αλλαγή κράνους

Αυτός ο νέος κανονισμός θεσπίστηκε για να βοηθήσει τον κόσμο να αναγνωρίζει τους οδηγούς μέσα στην πίστα

Η FIA αποκάλυψε τις λεπτομέρειες των κανονισμών που απαγορεύουν την αλλαγή σχεδίου και βαψίματος στα κράνη των οδηγών κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Όπως είχαμε αναφέρει μέσα στον Φεβρουάριο από φέτος οι οδηγοί δεν θα επιτρέπεται να αλλάζουν κράνη (σχετικό άρθρο), θα πρέπει να βγάλουν με ένα όλη τη χρονιά. Αυτός ο νέος κανονισμός θεσπίστηκε από τη FIA για να βοηθήσει τον κόσμο να αναγνωρίζει τους οδηγούς μέσα στην πίστα. Η ομοσπονδία θεωρεί ότι με τη συχνή αλλαγή σχεδίων και χρωμάτων στα κράνη, οι θεατές μπερδεύονται και θέλει να το σταματήσει αυτό.

Ο νέος αυτός κανονισμός απαγορεύει την ολική αλλαγή σχεδίου και βαψίματος αλλά επιτρέπει μικρές αλλαγές  στα κράνη των οδηγών. Το άρθρο 21.1 των αγωνιστικών κανονισμών της FIA αναφέρει:

Το κράνος του κάθε οδηγού θα πρέπει να διατηρεί το ίδιο σχέδιο-βάψιμο σε κάθε αγώνα του πρωταθλήματος ώστε να ξεχωρίζει ο ένας οδηγός από τον άλλον.

Αυτός ο κανονισμός φυσικά δεν αρέσει καθόλου στον Sebastian Vettel ο οποίος το έχει παράδοση να αλλάζει κράνος. Ο Γερμανός είχε δηλώσει πριν μερικές ημέρες ότι δεν θα σταματήσει αυτό που κάνει.

Η FIA επίσης ανακοίνωσε ότι οι οδηγοί που δε θα λάβουν μέρος για δύο συνεχόμενα χρόνια στο πρωτάθλημα της F1 χάνουν τον αριθμό που έχουν επιλέξει για να αγωνίζονται.

Σχόλια

Σχόλια