Στην Ευρώπη θα είναι έτοιμη η McLaren

Ο Boullier δήλωσε ότι οι πρώτοι αγώνες θα είναι δύσκολοι καθώς δεν είναι έτοιμοι

Η 7η ημέρα δοκιμών στη Βαρκελώνη ήταν ένα βήμα προς τα πίσω σε σχέση με την πρόοδο που είχε κάνει την προηγούμενη ημέρα. Ο Jenson Button την 6η ημέρα είχε καλύψει 101 γύρους με την MP4-30 αλλά ο Kevin Magnussen συμπλήρωσε μόλις 39 λόγω διαρροής λιπαντικού στο απογευματινό σκέλος. Ο αγωνιστικός διευθυντής της McLaren, Eric Boullier, σε δηλώσεις του είπε ότι δε θα είναι έτοιμοι στην Αυστραλία και στους πρώτους αγώνες. Όταν η F1 επιστρέψει στην Ευρώπη, τον Μάιο δηλαδή, τότε υπολογίζει ότι θα έχουν λυθεί τα προβλήματα και θα είναι πιο ανταγωνιστικοί.

Στην Αυστραλία δεν θα είμαστε όσο έτοιμοι θα θέλαμε αλλά θα προσπαθήσουμε σκληρά. Έχουμε ολοκληρώσει τις δοκιμές των συστημάτων και δουλεύουμε πάνω στα προβλήματα. Το θετικό είναι ότι δεν αντιμετωπίζουμε κάποιο δομικό πρόβλημα, όπως με τον σχεδιασμό. Η αξιοπιστία είναι η ανησυχία μας και δεν ξέρω πόσο θα μας πάρει να τη φτιάξουμε. Έχουμε κάποια σχέδια τα οποία έχουν βελτιώσει δραστικά τη συνεργασία των δύο εταιρειών αλλά νομίζω ότι θα χρειαστούμε μερικούς αγώνες. Στην Ευρώπη θα είμαστε έτοιμοι και πιο ανταγωνιστικοί.

Ο Γάλλος συνέχισε:

Δεν περιμένουμε να συμπληρώνουμε 100 γύρους κάθε ημέρα. Έχουμε πραγματοποιήσει ένα σφικτό πακετάρισμα των εξαρτημάτων και θέλουμε να νικήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται. Σίγουρα δεν έχουμε καλύψει όσους γύρους θα θέλαμε κι αυτό δε βοηθά τη βελτίωση του μονοθεσίου αλλά θα ανακάμψουμε. Υπάρχουν τμήματα του μονοθεσίου που τα συστήματα του κινητήρα λειτουργούν σωστά. Η ψύξη λειτουργεί και όσο περισσότερα χιλιόμετρα κάνουμε τόσο περισσότερα προβλήματα θα ανακαλύπτουμε.

Τέλος ο Boullier δήλωσε ότι οι ιατροί πρόκειται να δώσουν το ΟΚ στον Fernando Alonso για τον αγώνα της Αυστραλία μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σχόλια

Σχόλια