Και επίσημα η Manor στην λίστα της FIA

H Manor (Marussia) έκανε άλλο ένα βήμα για να επιστρέψει στην F1, καθώς η FIA έδωσε το πράσινο φως στην είσοδο της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα

Η FIA έδωσε στη δημοσιότητα την λίστα συμμετοχών για το φετινό πρωτάθλημα της F1, και μέσα στη λίστα βρίσκεται και η Manor Marussia F1. Η ομάδα, είχε αρχικά υποβληθεί «προς επιβεβαίωση» στην τελευταία λίστα, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από τα Χριστούγεννα. Η κίνηση της FIA να εγκρίνει την επιστροφή της Manor, έρχεται μετά από αρκετές εβδομάδες διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών για να διασφαλίσουν πως τα οικονομικά της ομάδας θα της επιτρέψουν να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα.

Μπορεί η ομάδα να είναι υπό νέα ιδιοκτησία αλλά για να διεκδικήσει τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα του 2014 έπρεπε να διατηρήσει το όνομα της Marussia. Έτσι η νέα ομάδα πήρε το όνομά της από την ομάδα της Marussia που όλοι γνωρίζαμε και την Manor που ήταν η «μαμά» εταιρεία της Marussia.

Η Manor έχει ήδη ανακοινώσει πως ο Will Stevens θα είναι ο πρώτος οδηγός της ομάδας, χωρίς να έχει ανακοινώσει ποιος οδηγός θα τον πλαισιώσει. Ωστόσο, η συνεργασία της ομάδας σε τεχνικά θέματα με την McLaren μπορεί να θέτει υποψήφιο τον Kevin Magnussen για μια θέση οδηγού.

Η ομάδα αναμένεται να αρχίσει την χρονιά με μια αναβαθμισμένη έκδοση του μονοθεσίου του 2014 μέχρι να ετοιμαστεί το μονοθέσιο του 2015.

Τέλος στη λίστα της FIA για το 2015 δεν υπάρχει η ομάδα της Caterham κι αυτό δίνει οριστικό τέλος στις προσπάθειες επιστροφής. Μάλιστα τα υπάρχοντα της Caterham έχουν βγει σε πλειστηριασμό.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια