Η FIA ερευνά το ατύχημα του Alonso

Η FIA ανέλαβε δράση και ξεκινά έρευνα για το ατύχημα του Fernando Alonso στις δοκιμές της Βαρκελώνης

Η FIA ανέλαβε δράση και ξεκινά έρευνα για το ατύχημα του Fernando Alonso στις δοκιμές της Βαρκελώνης. Η MP4-30 του Ισπανού συγκρούστηκε με τον εσωτερικό τοίχο της στροφής 3 με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του. Αμέσως μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με ελικόπτερο και οι ιατροί διέγνωσαν διάσειση. Ο Alonso νοσηλεύτηκε 3 ημέρες και πλέον βρίσκεται στο σπίτι της οικογένειάς του στην Ισπανία ώστε να αναρρώσει πλήρως.

Παρόλο που οι δοκιμές εξέλιξης δεν διοργανώνονται επίσημα από τη FIA αλλά από τις ομάδες η ομοσπονδία ανέλαβε δράση καθώς ο Alonso έμεινε 3 ημέρες στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με το Autosport η FIA έχει ξεκινήσει συνεργασία με την McLaren ώστε να έχει πλήρη πρόσβαση στα δεδομένα της τηλεμετρίας. Επίσης αναφέρει ότι έχει πρόσβαση και στα πλάνα από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης της πίστας (CCTV) τα οποία και θα αναλύσει.

Επίσης έχει στην κατοχή της ένα βίντεο χαμηλής ποιότητας από κάμερα που ήταν στη στροφή 4 και κοιτούσε την έξοδο της στροφής 3. Αυτή έχει καταγράψει πλάνα τα οποία δείχνουν τον Alonso να βγαίνει για λίγο εκτός πίστας, στη συνέχεια να προσπαθεί να διορθώσει την πορεία του μονοθεσίου και τέλος να επιβραδύνει πριν συγκρουστεί με τον τοίχο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της FIA δήλωσε ότι η ομοσπονδία εξετάζει τυχόν βελτιώσεις που μπορούν να γίνουν ώστε να αυξηθεί η ασφάλεια.

Το ότι ο Alonso πέρασε 3 ημέρες στο νοσοκομείο έχει προκαλέσει αντιδράσεις και φήμες πως το ατύχημα δεν ήταν και τόσο φυσιολογικό όπως δηλώνει η McLaren. Σε αυτό έρχεται να προστεθεί ότι η McLaren δεν δημοσιεύει την ταχύτητα πρόσκρουσης αλλά και τις δυνάμεις G που δέχθηκε ο Ισπανός.

Η εξήγηση που έχει δώσει η McLaren για το ατύχημα είναι πως ο Alonso έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου λόγω απότομων ριπών αέρα. Επίσης έχει κάνει σαφές ότι σε καμία περίπτωση δεν ήταν αναίσθητος πριν την σύγκρουση. Ας κάνουμε υπομονή να δούμε τι θα πει η έρευνα της FIA γι’ αυτό το ατύχημα στη Βαρκελώνη.

Σχόλια

Σχόλια