Η McLaren βοηθά την Honda με το MGU-K

Η McLaren θα χρησημοποιήσει δικά της εξαρτήματα για το MGU-K στη Βαρκελώνη ώστε η Honda να ασχοληθεί με τη λύση του προβλήματος

Το πρώτο 4ήμερο δοκιμών στη Βαρκελώνη ήταν εξαιρετικά δύσκολο για τη McLaren-Honda η οποία από τη μία πάλευε να λύσει τον γρίφο με το υλικό σφράγισης του MGU-K κι από την άλλη είδε τον Fernando Alonso να καταλήγει στο νοσοκομείο μετά το ατύχημα που είχε στην στροφή 3. Ευτυχώς ο Ισπανός είναι καλά και σε μερικές ημέρες θα έχει αναρρώσει πλήρως. Όμως το πρόβλημα με το MGU-K παραμένει, κι εδώ έρχεται να βάλει το χεράκι της η McLaren η οποία θα τροποποιήσει το σύστημα που έχει κατασκευάσει η Honda για τις τελευταίες δοκιμές στο Circuit de Catalunya.

Η McLaren θα χρησιμοποιήσει δικά της εξαρτήματα για το σύστημα MGU-K ενώ παράλληλα η Honda θα προσπαθεί να βρει λύση στο πρόβλημα. Οι άνθρωποι του Woking έχουν εμπειρία πάνω στο KERS καθώς το 2009 που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην F1 είχε εξελίξει το δικό της σύστημα. Αυτό θα δώσει χρόνο στη Honda να βρει μια μόνιμη και σίγουρη λύση στο πρόβλημα. Φυσικά αυτό σημαίνει ότι δεν θα δούμε την κινητήρια μονάδα να λειτουργεί στο 100%. Αυτό θα γίνει ώστε η ομάδα να καλύψει όσο το δυνατό περισσότερα χιλιόμετρα μπορεί καθώς η Αυστραλία πλησιάζει. Ας ελπίσουμε ότι το πρόβλημα θα λυθεί και η MP4-30 θα είναι έτοιμη στην Αυστραλία. Το μονοθέσιο έχει προοπτικές και θα είναι κρίμα να μην τις δούμε από την αρχή της χρονιάς.

Σχόλια

Σχόλια