Η Lotus μεταμορφώθηκε

Η αλλαγή από Renault σε Mercedes για το 2015 έχει δώσει άλλον αέρα στη Lotus και φαίνεται

Ο Romain Grosjean έφερε τη Lotus E23 στην κορυφή την 4η ημέρα δοκιμών στη Βαρκελώνη σημειώνοντας την ταχύτερη επίδοση με την πολύ μαλακή γόμα. Η Lotus φέτος έχει κινητήρες Mercedes και η ομάδα πραγματικά έχει αναζωογονηθεί. Η αξιοπιστία που προσφέρει ο γερμανικός κινητήρας τους δίνει τη δυνατότητα να βελτιώσουν την απόδοση του μονοθεσίου κι όχι να αναλώνονται με προβλήματα αξιοπιστίας όπως έκαναν πέρυσι. Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Nick Chester, είναι πολύ ευχαριστημένος απ’ όσα έχει δει μέχρι στιγμής.

Είχαμε ένα εξαιρετικό 4ήμερο δοκιμών στη Βαρκελώνη με αξιοπιστία και θετικά δείγματα στην απόδοση. Το πιο θετικό πράγματα που έχουμε δει μέχρι στιγμής είναι η αξιοπιστία της Ε23. Πλέον μπορούμε να δουλέψουμε σε άλλους τομείς και να βελτιώσουμε την απόδοση του μονοθεσίου. Συνολικά συμπληρώσαμε 361 γύρους, ή αν θέλετε 1680χλμ. Ήταν καλό που είχαμε τον Romain την Κυριακή καθώς μας είπε κι εκείνος τις απόψεις του, όπως έκαναν και οι Pastor και Jolyon. Η τελευταία ημέρα ήταν πιο δύσκολη καθώς φυσούσε κι έκανε πιο δύσκολη τη δουλειά στο αεροδυναμικό κομμάτι του μονοθεσίου. Παρόλα αυτά ολοκληρώσαμε προσομοίωση αγώνα αλλά αξιολογήσαμε και την απόδοση του μονοθεσίου σε μικρά stint. Έχουμε συλλέξει πολλά δεδομένα και τώρα έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας πριν το επόμενο τεστ.

Ο Grosjean δήλωσε ότι η Ε23 ανταποκρίθηκε καλά στις αλλαγές του set-up και πως έχουν σημειώσει πρόοδο.

Ήταν σπουδαίο που βρέθηκα ξανά στο τιμόνι της Ε23. Οι συνθήκες ήταν περίεργες λόγω του ανέμου αλλά το μονοθέσιο ήταν καλό και ολοκληρώσαμε το πρόγραμμά μας. Κάναμε βήματα προόδου με την ισορροπία και το set-up καθώς το μονοθέσιο ήταν καλύτερο στο τέλος της ημέρας. Συμπληρώσαμε πολλά χιλιόμετρα και φυσικά είναι ωραίο να βλέπεις το όνομά σου στην κορυφή της κατάταξης ακόμα και τόσο νωρίς στη χρονιά.

Σχόλια

Σχόλια