Η Renault σκέφτεται επιστροφή στην F1 ως ομάδα

Οι Γάλλοι σκέφτονται το μέλλον τους στην F1 καθώς αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να είναι ευχαριστημένοι

Η Renault έχει μπει σε μια δύσκολη φάση καθώς μετά τα εξαιρετικά χρόνια με τη Red Bull Racing έχει μείνει πίσω. Οι Γάλλοι έχουν μείνει με τις δύο ομάδες της Red Bull κι αυτό δεν φαίνεται να τους αρέσει και πολύ. Θέλουν μια πιο ισχυρή θέση στην F1. Υπάρχουν αναφορές ότι σκέφτονται την πιθανή επιστροφή τους στο σπορ ως πλήρης ομάδα κι όχι μόνο ως προμηθευτής κινητήρων. Ο αγωνιστικός διευθυντής της Renault, Cyril Abiteboul, δήλωσε:

Είμαστε εδώ για λόγους μάρκετινγκ. Έτσι μιλώντας υπό αυτή τη σκοπιά πρέπει να πράξουμε λίγο διαφορετικά, είμαστε ανοιχτόμυαλοι. Δεν υπάρχουν εγωισμοί. Προτεραιότητα έχει να περάσουμε το μήνυμα που θέλουμε με τον πιο οικονομικό τρόπο. Το 2014 μας κόστισε πολύ ακριβά. Από 4 ομάδες που προμηθεύαμε πλέον έχουμε 2 οι οποίες είναι υπό την ιδιοκτησία της Red Bull. Μας κόστισε το ότι χάσαμε την ομάδα από το Enstone, τη Lotus. Έτσι όπως έχουν τα πράγματα έχουμε στην ουσία έναν πελάτη και προτεραιότητά μας είναι να του δώσουμε αυτό που θέλει. Όμως με την παρούσα κατάσταση εξαρτόμαστε πλήρως από τη Red Bull. Ταιριάζει αυτό στη Renault; Είναι μια σημαντική ερώτηση. Δε λέω ούτε ναι ούτε όχι. Αυτή τη στιγμή θέλουμε να έχουμε μια καλή σχέση μαζί τους.

Η Renault εκτός από τη συνεργασία της με τον guru των κινητήρων, Mario Illien, φαίνεται πως βρίσκεται κοντά και σε συνεργασία με τον Bob Bell. Ο πρώην τεχνικός διευθυντής της Mercedes έχει παρελθόν με τη Renault (2005, 2006). Οι Γάλλοι όπως φαίνεται προσπαθούν να δυναμώσουν. Ο Abiteboul δήλωσε σχετικά:

Ο Bob είναι ένας φανταστικός άνθρωπος και τον γνωρίζουμε χρόνο, από τη Renault F1. Όμως ο Bob δεν έχει συγκεκριμένο υπόβαθρο για τους κινητήρες απ’ όσο γνωρίζω οπότε δε βλέπω πώς μπορεί ο Bob να είναι στο κομμάτι των κινητήρων μας αυτή τη στιγμή.

Όταν του ζητήθηκε να ξεκαθαρίσει αν υπάρχει πιθανότητα να τον δούμε στην ομάδα στο μέλλον απάντησε:

Ναι, ο κόσμος είναι γεμάτος επιλογές και το μέλλον άγνωστο.

Η Renault δείχνει ότι θέλει να επιστρέψει αλλά η δημιουργία μιας νέας ομάδας από το μηδέν είναι πολύ δύσκολο εγχείρημα. Μια τολμηρή λύση θα ήταν η χρήση της Red Bull Racing η οποία θα μετονομαζόταν σε Renault ας πούμε. Αν σε αυτό προσθέσουμε και τις φήμες περί πώλησης των «ταύρων» στην Audi, η οποία είπε όχι, κάπως δένει το γλυκό…

Alex Switch

Σχόλια

Σχόλια