Ο Alonso φοβάται ότι δεν θα είναι έτοιμοι στην Αυστραλία

Ο Ισπανός είναι ευχαριστημένος με την πρόοδο της McLaren-Honda αλλά σκέφτεται ότι δεν θα προλάβουν

Η 2η ημέρα δοκιμών στη Βαρκελώνη ήταν και η καλύτερη μέχρι στιγμής για την McLaren-Honda καθώς η MP4-30 στα χέρια του Fernando Alonso συμπλήρωσε σχεδόν 60 γύρους και κατάφερε να σημειώσει ταχύτερο χρόνο 1,3 δευτερόλεπτα πίσω από την κορυφή. Ο Ισπανός δηλώνει ευχαριστημένος για την πρόοδο που έχουν σημειώσει αλλά φοβάται ότι μπορεί να μην είναι 100% έτοιμοι στις 15 Μαρτίου στην Αυστραλία.

Θα θέλαμε η Αυστραλία να ήταν τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο αλλά είναι τον Μάρτιο και δεν ξέρω αν θα είμαστε απόλυτα έτοιμοι. Όμως αυτό που γνωρίζω είναι ότι θα είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση που μπορούμε. Υπάρχουν μόλις 6 ημέρες δοκιμών μέχρι την Αυστραλία οπότε είναι ώρα να ανεβάσουμε τον πήχη και να αρχίσουμε να μαθαίνουμε το μονοθέσιο. Σήμερα είχαμε ορισμένα νέα εξαρτήματα που ενίσχυσαν το μονοθέσιο εκεί που αντιμετώπιζε πρόβλημα. Αύριο έρχονται κι άλλα. Μένουν μόνο 20 ημέρες για την Αυστραλία, μένει να δούμε πόσο προετοιμασμένοι θα είμαστε. Όμως είμαι χαρούμενος με την πρόοδο που έχουμε σημειώσει.

Ο Ισπανός συνέχισε λέγοντας ότι παρά τα προβλήματα και το ότι δεν παίρνουν το 100% από τον κινητήρα της Honda νοιώθει ότι η MP4-30 είναι γρήγορη.

Σήμερα επιτέλους κινηθήκαμε προς τη σωστή κατεύθυνση. Συμπληρώσαμε μερικούς γύρους και το ότι ξεκινήσαμε στις 10 και τελειώσαμε στις 18:45 είναι καλά νέα. Καταφέραμε να δούμε λίγο τις δυνατότητες του μονοθεσίου και να ελέγξουμε αρκετά συστήματα που δεν μπορούσαμε τις προηγούμενες ημέρες. Σε κάθε γύρο μαθαίναμε νέα πράγματα. Βέβαια ακόμα δεν παίρνουν τα μέγιστα από τον κινητήρα αλλά σίγουρα το μονοθέσιο είναι καλύτερο από τη Jerez. Το μονοθέσιο έχει τις δυνατότητες, το νοιώθεις ότι είναι γρήγορο οπότε σιγά-σιγά θα λύσουμε τα προβλήματα που έχουμε.

Σχόλια

Σχόλια