Δοκιμές Βαρκελώνης 2η ημέρα: Ricciardo με τον Raikkonen κολλημένο πίσω του

Μακράν η καλύτερη ημέρα για τη RBR με τις Ferrari, Williams να βρίσκονται στο 2 και 3

Η δεύτερη ημέρα δοκιμών εξέλιξης στη Βαρκελώνη ολοκληρώθηκε με τον Daniel Ricciardo να σημειώνει την ταχύτερη επίδοση. Πίσω από τον Αυστραλό βρέθηκε ο Kimi Raikkonen και στην 3η θέση ο Felipe Massa. Η ημέρα ήταν γεμάτη με τους οδηγούς να συμπληρώνουν πολλούς γύρους. Ας δούμε αναλυτικά πως εξελίχθηκε η ημέρα ανά ομάδα.

Red Bull-Ricciardo

Μακράν η καλύτερη ημέρα δοκιμών τόσο για τη RBR όσο και για τη Renault. Ο Ricciardo σημείωσε την ταχύτερη επίδοση της ημέρας με τη μαλακή γόμα λίγο πριν πέσει η καρό σημαία του πρωινού σκέλους. Βέβαια το «η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται» δεν ίσχυσε στην περίπτωση της RBR. Η RB11 έσβησε μέσα στο pitlane όταν ο Ricciardo βγήκε για τον πρώτο installation lap και προκάλεσε ανησυχία στην ομάδα. Όμως το πρόβλημα λύθηκε γρήγορα κι ο Ricciardo ξεκίνησε το πρόγραμμά του. Αρχικά επικεντρώθηκε σε αεροδυναμικές δοκιμές και στη συνέχεια δούλεψε πάνω στο set-up της RB11 και στη βελτιστοποίηση της οδηγησιμότητας του κινητήρα της Renault. Το απόγευμα η ημέρα έγινε ακόμα καλύτερη καθώς η RBR ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία το πρόγραμμα προσομοίωσης αγώνα. Ο Ricciardo έγραψε μεγάλα stint των 20 και πλέον γύρων συμπληρώνοντας συνολικά 143 γύρους. Ο Αυστραλός έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο το 2ήμερό του πίσω από το τιμόνι της RB11 κι αύριο αναλαμβάνει ο Kvyat.

ricciardo-barca-test-15-3

Ferrari-Raikkonen

Σταθερά η SF15-T παραμένει στις πρώτες θέσεις της κατάταξης και δείχνει ότι θα είναι δυνατός παίχτης στο πρωτάθλημα του 2015. Ο Raikkonen είχε γεμάτο πρόγραμμα συμπληρώνοντας 90 γύρους. Ο Φινλανδός έβαλε τη μαλακή γόμα την τελευταία ώρα του πρωινού σκέλους και σημείωσε το 1:24.584. Αυτή ήταν η 2η ταχύτερη επίδοση της ημέρας και μόλις 10 χιλιοστά πίσω από τον Ricciardo. Η επίδοση του Raikkonen σημειώθηκε σε stint 5 γύρων κι αυτή του Ricciardo σε 3. Τα δείγματα της Ferrari είναι θετικά αλλά μένει ακόμα ένα σημαντικό στοιχείο για να ολοκληρώσει όλο το πακέτο. Η SF15-T δεν έχει πραγματοποιήσει ακόμα προσομοίωση αγώνα και stint μεγαλύτερα των 15 γύρων. Το απόγευμα ο Raikkonen δούλεψε με τη σκληρή και τη μέση γόμα της Pirelli σε stint 7-10 γύρων αλλά πραγματοποίησε και δοκιμαστικές εκκινήσεις. Αύριο αναλαμβάνει ο Vettel.

raikkonen-barca-test-15-4

Williams-Massa

Επιτέλους πάτησαν γκάζι. Ο Massa έβαλε τη μαλακή γόμα στα τελευταία στάδια της ημέρας και σημείωσε την 3η ταχύτερη επίδοση, μόλις 1 δέκατο μακριά από την κορυφή. Ο χρόνος του Βραζιλιάνου είναι πολύ καλός και δείχνει ότι η FW37 έχει πολλές δυνατότητες. Ο χρόνος του Massa σημειώθηκε το απόγευμα με 19 βαθμούς στην επιφάνεια της ασφάλτου και υψηλότερη υγρασία. Ο χρόνος του Ricciardo το μεσημέρι με 29 βαθμούς στην επιφάνεια της ασφάλτου. Η διαφορά είναι σημαντική. Νωρίτερα ο Massa δούλεψε πάνω στο set-up αλλά και στα ελαστικά της Pirelli πραγματοποιώντας stint μεγαλύτερα των 10 γύρων. Συνολικά συμπλήρωσε 88 γύρους κι αύριο παραδίδει τη σκυτάλη στον Bottas.

massa-barca-test-15-2

Force India-Perez

Ο Perez είχε μια γεμάτη ημέρα στην VJM07 του 2014 συμπληρώνοντας 121 γύρους. Η ινδική ομάδα δούλεψε πάνω στα νέα ελαστικά της Pirelli συλλέγοντας πολύτιμα δεδομένα που θα της χρειαστούν όταν ετοιμάσει την VJM08 του 2015. Οι επιδόσεις του Perez δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτές των υπολοίπων καθώς έγιναν με μονοθέσιο της περασμένης χρονιάς. Αύριο αναλαμβάνει ξανά ο Wehrlein.

perez-barca-test-15-2

Mercedes-Hamilton-Rosberg

Η Mercedes μας έδωσε ένα μικρό δείγμα των δυνατοτήτων της οι οποίες φαίνεται πως είναι πολύ μεγαλύτερες από όσο αφήνουν να φανεί. O Rosberg οδήγησε στο πρωινό σκέλος συμπληρώνοντας 66 γύρους και σημείωσε τον 6ο χρόνο. Η επίδοση του Γερμανού ήρθε στην αρχή ενός stint 12 γύρων με την μέση γόμα. Το μεσημέρι έφτασε στην πίστα ο Hamilton ο οποίος αντικατέστησε τον Rosberg για το απογευματινό μέρος των δοκιμών.

rosberg-barca-test-15

Η Mercedes έκανε την αλλαγή αυτή όχι μόνο για να δώσει χρόνο στον Hamilton που χθες έχασε την ημέρα λόγω πυρετού αλλά και για να προστατέψει τον Rosberg από τη φλεγμονή που έχει στον λαιμό. Ο Hamilton το απόγευμα συμπλήρωσε 89 γύρους και μπορεί να χαρακτηριστεί ο πιο δραστήριος οδηγός της ημέρας καθώς είχε μόλις 4 ώρες στη διάθεσή του. Ο Βρετανός αμέσως ξεκίνησε προσομοίωση αγώνα ξεπερνώντας τους 66 γύρους που είναι η διάρκεια του Ισπανικού GP. Δούλεψε με τη σκληρή και μέση γόμα σε stint των 20-25 γύρων. Αφού ολοκλήρωσε την προσομοίωση έβαλε φρέσκο σετ μέσης γόμας και σημείωσε το εντυπωσιακό 1:24.923. Εντυπωσιακό γιατί σημειώθηκε την τελευταία ώρα της ημέρας που η πίστα ήταν σε πολύ χειρότερη κατάσταση από πριν. Αυτός ο χρόνος τον έφερε στην 5η θέση μόλις 4 δέκατα μακριά από την κορυφή. Αύριο ο Hamilton θα έχει στη διάθεσή του όλη την ημέρα και περιμένουμε να δούμε έναν χρόνο με τη μαλακή γόμα.

hamilton-barca-15-test-3

McLaren-Alonso

Η McLaren-Honda μπορεί επιτέλους να χαμογελάσει καθώς ο Alonso συμπλήρωσε 59 γύρους χωρίς προβλήματα. Μετά τα χθεσινά προβλήματα με το MGU-K υπήρχε ανησυχία για περιορισμένα χιλιόμετρα και σήμερα, όμως η ημέρα κύλισε εξαιρετικά. Σύμφωνα με τον Eric Boullier ολοκλήρωσαν το αεροδυναμικό τους πρόγραμμα και δούλεψαν αρκετά πάνω στο set-up της MP4-30. Από χθες φάνηκε ότι το μονοθέσιο έχει ταχύτητα κι ο Alonso το επιβεβαίωσε καθώς μπήκε στο 1:25. Η επίδοση αυτή σημειώθηκε το απόγευμα με τη μαλακή γόμα σε stint 5 γύρων. Ο κινητήρας της Honda δε λειτουργεί ακόμα σε πλήρη ισχύ αλλά ακούγεται πολύ πιο υγιής από τη Jerez. Αύριο έχει σειρά ο Button και η McLaren-Honda ελπίζει σε μια ακόμα καλύτερη ημέρα.

alonso-barca-test-15

Lotus-Palmer

Ντεμπούτο για τον πρωταθλητή του GP2 στην F1. 77 γύροι για τον Βρετανό και μεγάλα stint. Η ημέρα κύλισε ήρεμα για τη Lotus η οποία δεν αντιμετώπισε προβλήματα. Αρχικά ο Palmer δούλεψε πάνω στο αεροδυναμικό πρόγραμμα της ομάδας και στη συνέχεια προσπάθησε να προσαρμοστεί στο νέο του περιβάλλον και να ανεβάσει ρυθμό. Όσο περνούσε η ημέρα αποκτούσε και περισσότερη αυτοπεποίθηση και το απόγευμα με τη μαλακή γόμα σημείωσε το 1:26,280 το οποίο τον έφερε στην 8η θέση. Αύριο είναι σειρά του Maldonado.

palmer-barca-test-15-2

Sauber-Ericsson

Άλλη μια παραγωγική ημέρα για τη Sauber με τον Σουηδό να ξεπερνάει τους 110 γύρους. Το πρόγραμμα της ελβετικής ομάδας περιελάμβανε αεροδυναμικές δοκιμές και μεγάλα stint. Ο Ericsson ήταν υπαίτιος για την τελευταία κόκκινη σημαία της ημέρας καθώς η C34 έμεινε στην ευθεία εκκίνησης τερματισμού. Ο Ericsson θα παραμείνει στο cockpit κι αύριο.

ericsson-barca-test-15

Toro Rosso-Sainz

Ο Ισπανός σημείωσε τον τελευταίο χρόνο της ημέρας αλλά ποτέ δε βγήκε στην πίστα άδειος από καύσιμα. Η STR ήθελε όσο το δυνατόν περισσότερα χιλιόμετρα ώστε να δώσει δεδομένα στη Renault για να βελτιώσει τον κινητήρα της. Ο Sainz Jr. συμπλήρωσε 100 γύρους δουλεύοντας πάνω στην οδηγησιμότητα του κινητήρα, στο set-up και στα ελαστικά. Όπως ο Ricciardo έτσι κι αυτός έκανε προσομοίωση αγώνα. Όμως η δική του δεν ολοκληρώθηκε καθώς είχε έξοδο στη στροφή 9 με αποτέλεσμα να βγει η κόκκινη σημαία. Αυτό συνέβη περίπου 2 ώρες πριν την καρό σημαία. Ο Sainz Jr. στη συνέχεια βγήκε ξανά στην πίστα συλλέγοντας περισσότερα δεδομένα. Αύριο έχει σειρά ο Verstappen.

sainz-barca-test-15

Η δράση συνεχίζεται το Σάββατο 21/2 στις 10:00 το πρωί.

Αποτελέσματα 2ης ημέρας

Θ Οδηγός Ομάδα Χρόνος Γύροι
1 Daniel Ricciardo Red Bull Racing 1:24.574 143
2 Kimi Raikkonen Ferrari 1:24.584 90
3 Felipe Massa Williams 1:24.672 88
4 Sergio Perez Force India 1:24.702 121
5 Lewis Hamilton Mercedes 1:24.923 89
6 Nico Rosberg Mercedes 1:25.556 66
7 Fernando Alonso McLaren 1:25.961 59
8 Jolyon Palmer Lotus 1:26.280 77
9 Marcus Ericsson Sauber 1:27.334 113
10 Carlos Sainz jr Toro Rosso 1:28.945 100

Alex Switch

Σχόλια

Σχόλια