Η έλλειψη εμπειρίας έπαιξε ρόλο στο συμβάν Wolff-Nasr

Οι δύο οδηγοί είχαν σύγκρουση στη στροφή 5 με την Wolff να δηλώνει ότι ήταν ανόητο και περιττό

Σπάνιο φαινόμενο κι όμως συνέβη την πρώτη ημέρα δοκιμών στη Βαρκελώνη. Οι Susie Wolff και Felipe Nasr συγκρούστηκαν στη στροφή 5 με αποτέλεσμα τόσο το μονοθέσιο της Williams όσο κι αυτό της Sauber να υποστούν σοβαρές ζημιές. Οι μηχανικοί των ομάδων πρόλαβαν και επιδιόρθωσαν τα μονοθέσια τους κι έβγαλαν τους οδηγούς στα τελευταία λεπτά της ημέρας. Όμως το κακό είχε γίνει, χάθηκε πολύτιμος χρόνος.

Η Wolff δήλωσε ότι κράτησε τη γραμμή της κι ο Nasr είχε χώρο να στρίψει αλλά η προσέγγιση του Βραζιλιάνου ήταν πολύ επιθετική.

Κράτησα τη γραμμή μου, δεν περίμενα να μπει τόσο επιθετικά. Με το πίσω μέρος του μονοθεσίου του με χτύπησε μπροστά αριστερά. Αμέσως πήγα και τον ρώτησα τι συνέβη; Κι εκείνος δεν μίλησε. Για να πω την αλήθεια κι εγώ είχα μείνει άφωνη. Είναι ανόητο. Ήμουν ξεκάθαρα πάνω στη γραμμή μου και κράτησα ευθεία γραμμή. Δεν γνωρίζω αν περίμενε ότι θα έκανα στην άκρη ή οτιδήποτε άλλο. Όμως εφόσον γνώριζε ότι ήμουν εκεί θα μπορούσε απλώς να στρίψει κι όχι να προσπαθήσει να μπει τόσο επιθετικά. Δεν λέω ότι φταίει αυτός αλλά αυτό που συνέβη ήταν ανόητο και περιττό.

Ο Nasr μετά τη σύγκρουση ρώτησε την Wolff αν τον είχε δει κι εκείνη του απάντησε όχι. Ο Βραζιλιάνος θεώρησε ότι η οδηγός της Williams γνώριζε ότι ερχόταν και γι’ αυτό μπήκε τόσο επιθετικά στη στροφή. Η έλλειψη εμπειρίας από τους δύο οδηγούς έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο σε αυτό το συμβάν.

Την πρόλαβα στην στροφή 4 και τότε την είδα να κάνει δεξιά οπότε φαντάστηκα ότι γνώριζε πως ερχόμουν. Στη συνέχεια φρέναρα για τη στροφή 5 και καθώς ήμουν στην εσωτερική ένιωσα ένα μεγάλο χτύπημα στην πίσω ανάρτηση. Την ρώτησα αν με είχε δει κι εκείνη μου είπε ότι δεν είχε δει ότι ερχόμουν.

Σχόλια

Σχόλια