Εσύ τι λες: Κι αν αγωνιζόταν ο Casey Stoner για μερικούς αγώνες;

Για σκεφτείτε πόσο ωραία θα ήταν ο Stoner να οδηγούσε την Ducati Panigale στο WSBK;

Ο τραυματισμός του Davide Giugliano θα τον αφήσει τελικά εκτός δράσης για 3 μήνες περίπου (σχ. άρθρο). Έτσι όλοι εμείς οι λάτρεις των αγώνων μοτοσικλέτας θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τον 46χρονο(!), 3 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Superbikes, Troy Bayliss (σχ. άρθρο ) πάνω στη σέλα της εργοστασιακής Ducati Panigale 1199R και μάλιστα στο Philip Island! Wow! (που θα έλεγε κι ο ΓιάNης Πετρόχειλος!)

Για σκεφτείτε  όμως λιγάκι, πόσο ωραία θα ήταν η Ducati να προτείνει στον Casey Stoner συμβόλαιο για τους υπόλοιπους 4 γύρους του WSBK δηλαδή για 8 αγώνες συνολικά; Πανζουρλισμός!

Η πικρή αλήθεια είναι ότι κάτι τέτοιο μοιάζει πολύ απίθανο να συμβεί, αλλά γιατί όχι; Ο Stoner μπορεί να απέχει από τους αγώνες σχεδόν 3 χρόνια, αλλά συνεχίζει να έχει αυτό το αγωνιστικό μικρόβιο που – ευτυχώς – δεν φεύγει ποτέ. Άλλωστε η επαφή του με τις πίστες δεν έχει κοπεί τελείως, έκανε πρόσφατα δοκιμές για λογαριασμό της Honda και μάλιστα πριν το πρώτο επίσημο test των ομάδων στο MotoGP.

Αν ήμουν μέσα στο αγωνιστικό τμήμα της Ducati θα το έβαζα αμέσως στο τραπέζι της συζήτησης ενός τέτοιου ενδεχόμενου. Και θα επιχειρηματολογούσα λέγοντας ότι θα ήταν επωφελές να συμβεί και για τις δύο μεριές. Ακολουθούν 4 αγώνες, στην Ταϋλάνδη μετά από 1 μήνα (22/03), μετά Aragón (Ισπανία) και Assen σε διάστημα μίας εβδομάδας μεταξύ τους και μετά στην Imola όπου θα έχουμε φτάσει αισίως στις 10 Μαϊου. Θα έχουν περάσει 3 μήνες λοιπόν όπου μπορεί να καλυφτεί η απουσία του Giugliano. Στις 2 από τις 4 πίστες ο Stoner δεν έχει αγωνιστεί, ενώ στις άλλες δύο έχει πάρει νίκες, να μια ακόμα θαυμάσια πρόκληση που θα μπορούσε να του κινήσει το ενδιαφέρον εκτός από το να αγωνιστεί έστω και για λίγο ξανά! Μπορεί να έχει κρεμάσει τα γάντια του στο MotoGP, αλλά γιατί  να μην τον ενδιέφερε να το διασκεδάσει κι ο ίδιος στρίβοντας μια μοτοσικλέτα Superbike;

Μια επιστροφή στη σέλα μιας Ducati θα μπορούσε να προσφερθεί στον Stoner ως ένδειξη ευχαριστίας για το πρωτάθλημα MotoGP του 2007. Με μια τέτοια κίνηση και οι 2 πλευρές μπορούν μονάχα να κερδίσουν. Χώρια που θα υπάρξει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και θα αυξηθεί αυτομάτως και η προβολή του πρωταθλήματος. Ενεργώντας λοιπόν με όρους… αγοράς, έχουμε μια win-win situation! Το ερώτημα είναι θα ήθελε η Ducati; Θα ήθελε ο Stoner; Καθαρά επαγγελματικά αν το πάρουν μπορούν να καταλάβουν ότι η πιθανότερη κατάληξη μιας τέτοιας συνεργασίας είναι η επιτυχία.

Κι αν μετά από όλα αυτά δούμε και wild-card συμμετοχή του Max Biaggi με την Aprilia πχ στην Imola, εκεί να δεις γλέντια στην Ιταλία!

Ωχ ξύπνησα…

Νίκος Ψώνης

Στη νέα προσπάθεια του motornews.gr θέλουμε να συμμετέχεις και εσύ. Γράψε το δικό σου blog, τη δική σου άποψη πάνω στην ειδησιογραφία του παγκόσμιου motorsport και γίνε έτσι μέλος της ομάδας του μηχανοκίνητου portal ανεβάζοντας το fun factor της ενημέρωσης.

Σχόλια

Σχόλια