H BMW στη Γενεύη με δύο παγκόσμιες πρεμιέρες

  Η BMW θα δώσει φέτος το παρών 5 – 15 Μαρτίου του 2015 στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης με δύο παγκόσμιες πρεμιέρες

  Δελτίο Τύπου

  Η BMW θα δώσει φέτος το παρών 5 – 15 Μαρτίου του 2015 στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης με δύο παγκόσμιες πρεμιέρες: τη BMW Σειρά 2 Gran Tourer, που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι επτά άτομα, και τη νέα της πρόταση στη μικρή κατηγορία, τη BMW Σειρά 1. Η BMW M4 MotoGP Safety Car, από την άλλη, καταδεικνύει πώς η κινητήρια ισχύς μπορεί να αυξηθεί αποδοτικά με τη βοήθεια ενός πρωτοποριακού συστήματος ψεκασμού νερού – που μειώνει την κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων υπό πλήρες φορτίο. Ιδιαίτερη αίσθηση θα προκαλέσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες που συνδέονται με όλους τους τομείς των μοντέλων BMW i και η εφαρμογή “myKIDIO”, μία νέα φιλοσοφία ψυχαγωγίας για παιδιά μέσα στο αυτοκίνητο.

  bmw1urban2

  Νέα BMW Σειρά 1: οδηγική απόλαυση στη μικρή κατηγορία – αποδοτική, πρωτοποριακή, μοναδική στο είδος της.
  Η BMW Σειρά 1 – με παγκόσμιες πωλήσεις που φτάνουν τα δύο εκατομμύρια σχεδόν μέχρι σήμερα – γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή, σπορτίφ και αποδοτική στην τελευταία εκδοχή της, έχοντας ανανεωθεί σε όλα τα σημεία, τόσο στην 3θυρη όσο και στην 5θυρη έκδοσή της. Οι νέοι κινητήρες βενζίνης και diesel υιοθετούν πρόσθετα μέτρα που μειώνουν την κατανάλωση και τους ρύπους (κατανάλωση μικτού κύκλου: 8.0 – 3.4 lit/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 188 – 89 g/km)*, αποτελώντας για τη νέα BMW Σειρά 1 μία φρέσκια, αποδοτική πηγή ισχύος. Η BMW 116d EfficientDynamics Edition, με τρικύλινδρο κινητήρα 85 kW/116 hp, πετυχαίνει μέση κατανάλωση 3.4 lit/100 km και εκπομπές CO2 89 g/km στον Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών* και είναι το πιο αποδοτικό μοντέλο της οικογένειας BMW.

  bmw2active

  Νέα BMW Σειρά 2 Gran Tourer : Ασυναγώνιστη ευελιξία και χώροι για μέχρι 7 άτομα.
  Με τη BMW Σειρά 2 Gran Tourer, η BMW διαμορφώνει και πάλι μία νέα κατηγορία αυτοκινήτων, καταφέρνοντας να συνδυάσει εντυπωσιακή ευρυχωρία εσωτερικού με μικρές εξωτερικές διαστάσεις. Είναι το πρώτο premium compact μοντέλο στην κατηγορία που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 7 άτομα σε τρεις σειρές καθισμάτων – μαζί με ένα πλούσιο & ευπροσάρμοστο χώρο αποσκευών. Επομένως, η BMW Σειρά 2 Gran Tourer μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις μετακίνησης των νεαρών οικογενειών, ενώ με τους νέους υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες που αποδίδουν από 85 kW/116 hp έως 141 kW/192 hp (κατανάλωση μικτού κύκλου: 6.4 – 3.9 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 149 – 104 g/km)* και το πακέτο BMW EfficientDynamics προσφέρει σπορ δυναμική συμπεριφορά σε συνδυασμό με εξαιρετική απόδοση και τις χαμηλότερες εκπομπές CO2 στην κατηγορία.

  bmw-m4-motogp

  BMW M 4 MotoGP Safety Car : καινοτόμο σύστημα ψεκασμού νερού αυξάνει την ισχύ.
  Η BMW M4 Coupe θα ηγηθεί του στόλου των Αυτοκινήτων Ασφαλείας (Safety Car) και τη φετινή σεζόν του 2015 MotoGP. Παράλληλα, το υψηλών επιδόσεων coupe της BMW M GmbH θα χαράξει νέους δρόμους σε επίπεδο τεχνολογίας και καινοτομίας χάρη σε ένα σύστημα ψεκασμού νερού που αυξάνει σημαντικά την ισχύ του κινητήρα. Αυτή η πρωτοποριακή τεχνολογία προσφέρει επίσης κορυφαία απόδοση, ακόμα και υπό πλήρες φορτίο με πραγματικά οφέλη στην οικονομία καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων. Το σύστημα ψεκασμού νερού επιβεβαιώνει την πολυετή εμπειρία της BMW M GmbH στο μηχανοκίνητο αθλητισμό καθώς και την τεράστια τεχνογνωσία της στην εξέλιξη ισχυρών κινητήρων. Το αυτοκίνητο προσφέρει μία σαφή γεύση ενός M Automobile που υπόσχεται να γίνει πολύ σύντομα νέο πρότυπο επιδόσεων, αποκλειστικότητας και εξατομίκευσης.

  bmwi8

  Οραματιζόμενη το μέλλον: Η BMW i λανσάρει πρόσθετες υπηρεσίες για τα BMW i 3 και BMW i 8 στο πλαίσιο του προγράμματος 360° ELECTRIC .
  Μετά το επιτυχημένο λανσάρισμα του ηλεκτροκίνητου BMW i3 και του plug-in υβριδικού σπορ BMW i8, η BMW i διευρύνει τώρα τη γκάμα υπηρεσιών της με έμφαση σε όλους τους τομείς της ηλεκτρικής μετακίνησης και την επεκτείνει διεθνώς. Με τα BMW i3 και BMW i8, η BMW i προσφέρει στους πελάτες όχι μόνο τη δυνατότητα να αποκτήσουν ένα ηλεκτρικό όχημα, αλλά και μεγαλόπνοα πρόσθετα προϊόντα στο πλαίσιο του προγράμματος 360° ELECTRIC, που διασφαλίζουν τη μεγάλη διάρκεια λειτουργικής ζωής των αυτοκινήτων. Το ChargeNow, για παράδειγμα, είμαι μία υπηρεσία φόρτισης και πληρωμής που εξαπλώνεται σταθερά – χάρη στην προσθήκη νέων σταθμών ταχείας φόρτισης – και υποστηρίζει διεθνές roaming. Οι οδηγοί BMW i που εξαρτώνται από ένα μόνιμο χώρο στάθμευσης με υποδομή φόρτισης θα βρουν μία κατάλληλη λύση στο ParkNow LongTerm, ενώ η διαδικτυακή υπηρεσία ParkNow που βασίζεται σε εφαρμογή βοηθά τους οδηγούς να βρίσκουν χώρο στάθμευσης τη στιγμή που τον χρειάζονται, ενώ βρίσκονται στο δρόμο. Το ParkNow προσφέρει χώρους στάθμευσης σε εκατοντάδες πόλεις στη Β. Αμερική και μπορεί να φιλτράρει τα αποτελέσματα αναζήτησης με κριτήριο την τιμή, την απόσταση και τη διαθεσιμότητα υπηρεσιών όπως σταθμοί φόρτισης και πλυντήρια αυτοκινήτων. Το DriveNow προσφέρει δυνατότητες car-sharing για περισσότερους από 390.000 εγγεγραμμένους πελάτες σε ΗΠΑ και Ευρώπη σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση, και ετοιμάζεται τώρα ένα ακόμα διεθνές λανσάρισμα. Τέλος, προγράμματα “δεύτερης ζωής” σε ΗΠΑ, Γερμανία και Κίνα επιτρέπουν τη χρήση μπαταριών λιθίου από οχήματα BMW i σαν στατικές συσκευές αποθήκευσης ενέργειας, αφού ολοκληρωθεί η λειτουργική ζωή τους στο δρόμο.
  Ο αποκλειστικός χαρακτήρας του plug-in υβριδικού σπορ BMW i8 θα αποκτήσει νέα λάμψη το Μάρτιο του 2015 με μία εκτεταμένη γκάμα στάνταρ εξοπλισμού και νέες στυλιστικές προτάσεις για το εσωτερικό. Ο στάνταρ εξοπλισμός του BMW i8 περιλαμβάνει τώρα το πρόγραμμα Pure Impulse Experience με αποκλειστικές επιλογές lifestyle που καλύπτουν το χώρο της τέχνης και του πολιτισμού, του design, των ταξιδιών και της γαστρονομίας, στο πνεύμα της προηγμένης φιλοσοφίας βιωσιμότητας “next premium” της BMW i.

  bmwkid

  Το BMW ConnectedDrive ενσωματώνει την εφαρμογή “ myKIDIO ” μέσα στο αυτοκίνητο: έξυπνο πρόγραμμα ψυχαγωγίας για τους πίσω επιβάτες.
  Τα πιο μακρινά και συνήθως βαρετά ταξίδια μπορούν τώρα να γίνουν απολαυστικά για τους μικρούς μας φίλους χάρη στη νέα εφαρμογή “myKIDIO” (αρχικά διαθέσιμη μόνο στη Γερμανία). Η εφαρμογή διατίθεται σε πλήρως ενσωματωμένη μορφή για πρώτη φορά στη BMW Σειρά 2 Gran Tourer και παρέχει πρόσβαση σε περιεχόμενο όπως τηλεοπτικές σειρές, ταινίες, audio books και audio plays σε tablets (όπως το Apple iPad). Ο χειρισμός γίνεται άνετα και με ασφάλεια μέσω των iDrive Controller και Control Display μόλις η κινητή συσκευή συνδεθεί στο αυτοκίνητο. Στη συνέχεια, η εφαρμογή “myKIDIO” επιτρέπει στους ενήλικες επιβάτες να αναζητούν τα κατάλληλα προγράμματα, να τα εγκρίνουν και να τα προβάλλουν στα συνδεδεμένα tablets. Έτσι τα μακρινά ταξίδια μετατρέπονται σε ώρες ψυχαγωγίας και για τα παιδιά. Οι ενήλικες μπορούν να ελέγχουν αυτό που παρακολουθούν τα παιδιά στην Οθόνη Ελέγχου (Control Display), ενώ οι νεαροί πίσω επιβάτες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες του ταξιδιού (όπως ώρα άφιξης, αυτονομία και εξωτερική θερμοκρασία) οποιαδήποτε στιγμή με απολαυστικό και εύκολο τρόπο μέσω του μόνιτορ ταξιδιού “BMW Kids Cockpit”.

  Σχόλια

  Σχόλια