Οι αλλαγές στην F1 πάνε για το 2017

Οι ομάδες της F1 μετά τη σημερινή ψηφοφορία αποφάσισαν να αφήσουν τα πράγματα ως έχουν

Οι ομάδες συναντήθηκαν σήμερα 17/2 στη Γενεύη ώστε να αποφασίσουν τις αλλαγές της F1 για το 2016. Οι ομάδες μετά από ψηφοφορία αποφάσισαν πως οι αλλαγές στους κανονισμούς θα παραταθούν τουλάχιστον για το 2017. Κάποιες από τις ομάδες ήθελαν αλλαγές από του χρόνου, πιο φαρδιά ελαστικά και αύξηση της κάθετης δύναμης των μονοθεσίων, όμως δεν συμφώνησαν.

Μετά από αυτή την ψηφοφορία οι όποιες αλλαγές πρόκειται να γίνουν θα γίνουν από το 2017 και μετά μαζί με την αύξηση της ιπποδύναμης των κινητήρων που έχει ήδη πάρει το πράσινο φως. Ο λόγος που δεν συμφώνησαν σε αλλαγές από το 2016 είναι διότι κάποιες ομάδες θεωρούν ότι είναι καλύτερο να γίνει προσεκτική αξιολόγηση και εξέλιξη των κανονισμών. Δεν θέλουν να πιέσουν τα πράγματα και να μην υπάρξουν καλά αποτελέσματα.

Αυτή η ψηφοφορία δεν ήταν η τελευταία ευκαιρία για αλλαγή κανονισμών του 2016 αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμφωνηθούν αλλαγές από εδώ και πέρα. Σύμφωνα με τους κανονισμούς μετά την 1η Μαρτίου για να γίνουν αλλαγές θα πρέπει να υπάρχει ομοφωνία μεταξύ των ομάδων κι αυτό είναι απίθανο να συμβεί.

Από εδώ και πέρα οι ομάδες έχουν πολύ χρόνο μπροστά τους ώστε να σκεφτούν και να συζητήσουν το μέλλον του σπορ. Η Ferrari πάντως έδωσε τη δική της άποψη σχεδιάζοντας ένα φουτουριστικό μονοθέσιο.

Σχόλια

Σχόλια