Η Mercedes δεν θα ρισκάρει με την αξιοπιστία

Ο Cowell δήλωσε ότι οι προδιαγραφές του κινητήρα του 2015 θα αποφασιστούν μετά τις 12 ημέρες δοκιμών

Η Mercedes είχε δηλώσει ότι στις δοκιμές της Jerez επικεντρώθηκε στην αξιοπιστία του νέου κινητήρα καθώς αυτό ήταν και το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετώπισε το 2014. Ο επικεφαλής κινητήρων των πρωταθλητών, Andy Cowell, δήλωσε ότι θα αποφασίσουν μετά τις 12 ημέρες δοκιμών ποιες θα είναι οι προδιαγραφές του κινητήρα με τον οποίo θα ξεκινήσουν τη χρονιά στην Αυστραλία. Έκανε σαφές ότι δεν πρόκειται να ρισκάρουν την αξιοπιστία.

Μετά από 12 ημέρες δοκιμών θα αποφασίσουμε ποιες ακριβώς θα είναι οι αλλαγές που θα παρουσιάσουμε στη Μελβούρνη χωρίς να ρισκάρουμε την αξιοπιστία. Στόχος μας είναι να χρησιμοποιήσουμε τον καλύτερο δυνατό κινητήρα. Αν όλα πάνε όπως τα σχεδιάζουμε θα έχουμε και το σύστημα μεταβλητής εισαγωγής που επιτρέπεται από τους κανονισμούς φέτος. Θα αποφασίσουμε κρίνοντας από το πόσο αξιόπιστη είναι η εξέλιξη του κινητήρα. Με τον νέο κανονισμό που επιτρέπει την εξέλιξη μέσα στη χρονιά μας δίνεται η δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε αργότερα τις 32 «μάρκες». Αυτές αναλογούν στο 48% του κινητήρα. Σας διαβεβαιώνω ότι θα αγωνιστούμε με τον κινητήρα του 2015.

Επίσης μίλησε και για το πόσο καλό τους έχει κάνει που παρέχουν κινητήρες σε 3 επιπλέον ομάδες. Με αυτόν τον τρόπο καλύπτουν περισσότερα χιλιόμετρα και πολλές φορές τα προβλήματα παρουσιάζονται στους πελάτες πριν παρουσιαστούν στην «μαμά» ομάδα.

Καλύπτουμε περισσότερα χιλιόμετρα διότι παρέχουμε ακριβώς το ίδιο υλικό με τις ίδιες προδιαγραφές. Στο ταξίδι μέχρι την Μελβούρνη θέλουμε να βρούμε τις προδιαγραφές που θα ομολογκάρουμε. Τα δεδομένα που παίρνουμε πολλές φορές μας εντυπωσιάζουν. Είναι υπερπολύτιμα καθώς μας δείχνουν τον σωστό δρόμο κι αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα. Πολλές φορές ανακαλύπτουμε προβλήματα καθώς παρουσιάζονται στους πελάτες μας νωρίτερα από εμάς. Έτσι μπορούμε και τα λύνουμε άμεσα.

Σχόλια

Σχόλια