Η Jerez έδειξε ότι ο κινητήρας της Mercedes κρατά τα ηνία

Η Ferrari σημείωσε σημαντική πρόοδο αλλά η Mercedes παραμένει η μεγάλη δύναμη για το 2015

Μπορεί η Ferrari να βρέθηκε 3 από τις 4 ημέρες στην κορυφή στις δοκιμές εξέλιξης της Jerez αλλά με μια πιο προσεκτική ματιά διακρίνεις ότι η Mercedes έχει ακόμα τα ηνία. Ο κινητήρας της Ferrari, στην πλάτη των Sebastian Vettel, Kimi Raikkonen και Felipe Nasr ήταν ο «ταχύτερος» σε αυτές τις πρώτες χειμερινές δοκιμές για το 2015. Όμως ο κινητήρας της Mercedes στην πλάτη των Felipe Massa, Nico Rosberg και Pastor Maldonado σημείωσε τις υψηλότερες τελικές ταχύτητες

Η Mercedes του Rosberg είχε την υψηλότερη τελική ταχύτητα με 307.6 χλμ/ώρα, ενώ η υψηλότερη τελική ταχύτητα για την Ferrari ήταν αυτή του Raikkonen με 300.8 χλμ/ώρα. Αυτή η τελική ταχύτητα της SF15-T του Φινλανδού σημειώθηκε την τελευταία ημέρα των δοκιμών όταν ο Raikkonen σημείωσε την ταχύτερη επίδοση του 4ημέρου με την μαλακή γόμα. Ενώ η τελική ταχύτητα του Rosberg σημειώθηκε την 3η ημέρα στα μισά της διαδικασίας.

Βέβαια, όπως έχουμε ξαναπεί, η εικόνα στις δοκιμές είναι θολή καθώς δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα, όπως για παράδειγμα φορτίο καυσίμου, αεροδυναμικές ρυθμίσεις και ρυθμίσεις κινητήρα. Όλα αυτά μπορούν να επηρεάσουν την απόδοση και την εικόνα ενός μονοθεσίου. Όμως αυτό που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι ότι η Mercedes παραμένει μπροστά όσον αφορά τον κινητήρα. Το ερώτημα είναι πόσο μπροστά όμως; Η Ferrari δείχνει να είναι σε καλύτερη κατάσταση από την Renault έχοντας βελτιωθεί από πέρυσι, αλλά πόσο; Όλα αυτά είναι ερωτήματα που δεν μπορούν να απαντηθούν. Στις 19-22 Φεβρουαρίου στη Βαρκελώνη θα έχουμε μια πιο καθαρή εικόνα αλλά και πάλι δεν θα είναι η τελική.

Σχόλια

Σχόλια