Live Test: Suzuki SX4 S-Cross 1.6D 4wd

  To Suzuki SX4 S-Cross 1.6D 4wd είναι το νέο απόκτημα του Live Test του Motornews. Σε αυτές τις «ζωντανές δοκιμές» εστιάζουμε κυρίως σε θέματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα της χρήσης, καθώς στο τέλος κάθε πενθημέρου ζωντανής δοκιμής θα δημοσιεύεται και ένα πλήρες άρθρο που θα αναφέρεται στα κλασικά: επιδόσεις, οδική συμπεριφορά, κατανάλωση, κόστος. Μείνετε συντονισμένοι.

  Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 

  Το σαββατοκύριακο είχε λίγο εκτός δρόμου, ευκαιρίας δοθείσης από τη συνύπαρξή μας με το S-Cross. Αρκετή λάσπη και μπόλικα «υδάτινα κωλύματα» (κατά το κλισέ που περιγράφει ευγενικά τις λακουβάρες με τα λασπόνερα) δεν ήταν αρκετά για να κάμψουν τη διάθεση του οδηγού. Η αλήθεια είναι πως στην εκτός δρόμου διαδρομή με τις φυτευτές πέτρες και τα έντονα σαμαράκια, στην αρχή «μασήσαμε» θεωρώντας πως το S-Cross θα αρχίσει να ξύνεται από κάτω. Η ανάρτηση όμως μας έβαλε τα γυαλιά. Με την προοδευτικότητά της στη σκληρότητα, επέδειξε ιδιαίτερη ικανότητα στο να κρατάει το πάτωμα του αυτοκινήτου σε απόσταση από τις «καρτεροφάγες» πέτρες που καραδοκούσαν, παρά τις μικρές (για τις ανάγκες εκτός δρόμου οδήγησης) διαδρομές της. Σε κάποια σημεία δεν έλειψε το χτυποκάρδι αλλά το μόνο που καταγράψαμε ήταν μια μικρή επαφή του μπροστινού προβόλου με τη μαλακή λάσπη στην άκρη ενός μεγάλου νεροφαγώματος- χωρίς περαιτέρω συνέπειες. Στην ψυχολογία του οδηγού πάντως, οι τροχοί των 17 ιντσών με τα 50άρια λάστιχα, είναι ανασταλτικός παράγοντας αν και στην πράξη δεν έδειξαν να «μασάνε».

  Suzuki Scross LT11

  Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου

  Suzuki Scross LT7

  Οι διαδρομές συνεχίζονται και το S-Cross ανοίγει όλο και περισσότερο τα χαρτιά του. Ακόμα δε μας έχει δοθεί η δυνατότητα να δούμε τι ψάρια πιάνει σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες με την τετρακίνησή του αλλά τις επόμενες ημέρες (έφτασε το ευλογημένο σαββατοκύριακο) θα το πράξουμε μια και το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη σε χιονοδρομικό κέντρο. Μέχρι τότε, το πλησιέστερο σε εμάς «βουνό» είναι ο λόφος του Λυκαβηττού και εκεί βρεθήκαμε για να δούμε (πρωί- πρωί) την Αθήνα από ψηλά. Αυτό που έχουμε μέχρι στιγμής παρατηρήσει, έχει να κάνει με την ακρίβεια του οργάνου που προβλέπει την αυτονομία ανάλογα με το πόσο οικονομικά οδηγείται το αυτοκίνητο. Η αυτονομία λοιπόν, αυξομειώνεται εντυπωσιακά, σε βαθμό που να νομίζεις ότι μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα με το δείκτη του ρεζερβουάρ κοντά στην τελική του γραμμή. Έρχεται όμως η ώρα που ανάβει το λαμπάκι προειδοποιώντας για ελάχιστο απόθεμα και ταυτόχρονα χάνεται η ένδειξη των χιλιομέτρων που μπορείς να πραγματοποιήσεις, οπότε και η αυτοπεποίθηση πάει περίπατο.

  Suzuki Scross LT8 Suzuki Scross LT9

  Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 

  Suzuki Scross LT4

   

  Ο λαός έχει πολλές ρήσεις για τις περιπτώσεις αναθεώρησης. Η πιο πρόσφατη που έχει γίνει και της μόδας, είναι η «κωλοτούμπα» ή για τους αγγλοαναθρεμένους, το somersault . Για τον Κώστα (σ.σ. Μποϊδάνης), παλιότερα, τα θερμαινόμενα καθίσματα ήταν μια εξτραβαγκάντζα στον εξοπλισμό που εκτός από άχρηστη και υπερτιμημένη, τον ενοχλούσε προκαλώντας του πόνο στη μέση. Ειδικά όταν κάποιος –που ήξερε τι στραβόξυλο ήταν (σ.σ. και παραμένει)- του έκανε πλάκα και τα ενεργοποιούσε εν αγνοία του. Τώρα όμως που τα χρόνια έχουν περάσει, ο συνεργάτης μας προφανώς αναθεώρησε. Έτυχε και κατά τη διάρκεια των ημερών μας με το SX4 S-Cross που είναι εφοδιασμένο με δερμάτινο σαλόνι και θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, ο Κώστας να ταλαιπωρείται από ένα έντονο πόνο στη μέση. Και όπως μαντεύετε, ένα από τα ελάχιστα πράγματα που τον ανακουφίζουν, είναι τα θερμαινόμενα καθίσματα του S-Cross που προφανώς τα έχει λατρέψει και συνεχώς για αυτά μιλάει με θαυμασμό. Τα οποία εκτός των άλλων, είναι ότι πρέπει για τα κρύα πρωινά που δεν ξέρεις από που να αντλήσεις λίγη θέρμη συμπαράστασης για να ξεκινήσει καλά η μέρα. Είναι αυτά και ένας ωραίος καφές με καλούς φίλους στην Ηλιούπολη, σε μαγαζί με θέα στο δρόμο που εκτός του crossover της Suzuki, σου δίνει τη δυνατότητα να θαυμάσεις και άλλες ομορφιές, παλιότερων εποχών.

  Suzuki Scross LT5 Suzuki Scross LT6

  Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου

  Suzuki Scross LT1

  Σαν από άγγιγμα μαγικού ραβδιού, το Suzuki Swift της περασμένης εβδομάδας, «έγινε» SX4 S-Cross και θα περάσει αυτή την εβδομάδα στα χέρια μας. Είναι μάλιστα με τον καλό κινητήρα των 1,6 λίτρων diesel που αποδίδει 120 ίππους, κάνοντας ιδιαίτερα ικανό το crossover της Suzuki. Σε πρώτη φάση μας άρεσε το δερμάτινο σαλόνι που αναβαθμίζει την εικόνα του μοντέλου, όπως κάνει και η μεγάλη ηλεκτρική ηλιοροφή. Επίσης, από τα πρώτα κιόλας μέτρα με το αυτοκίνητο, καταγράφουμε στο πίσω μέρος του μυαλού και το ότι είναι στιβαρό και σφιχτό από την ανάρτηση- με ότι συνεπάγεται αυτό για την αίσθηση που προσφέρει στον δρόμο. Περισσότερα όμως θα έχουμε σίγουρα να πούμε τις επόμενες μέρες.

  Suzuki Scross LT2 Suzuki Scross LT3

  Σχόλια

  Σχόλια