Ανακούφιση και πρόοδος στη McLaren-Honda

Τα πρώτα χιλιόμετρα της MP4-30 εντυπωσίασαν τον Fernando Alonso

Η McLaren-Honda σημείωσε πρόοδο την 3η ημέρα δοκιμών στη Jerez συμπληρώνοντας 32 γύρους πριν παρουσιάσει πρόβλημα. Ο Fernando Alonso είχε την ευκαιρία να αξιολογήσει την MP4-30 και οι πρώτες του εντυπώσεις είναι πολύ θετικές. Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας, Eric Boullier, δήλωσε ότι ανακουφίστηκαν όταν είδαν το μονοθέσιο να βγαίνει κατευθείαν στην πίστα και να λειτουργεί για μερικές ώρες χωρίς προβλήματα.

Ήταν πολύ σημαντική η 3η ημέρα. Υπήρξε μεγάλη ανακούφιση. Το προηγούμενο βράδυ ήμασταν αισιόδοξοι ότι είχαμε λύσει τα θέματά μας αλλά ορισμένες φορές όταν λύνεις ένα πρόβλημα εμφανίζεται ένα άλλο. Το πρωί ανακουφιστήκαμε όταν είδαμε το μονοθέσιο να βγαίνει αμέσως στην πίστα και να λειτουργεί για μερικές ώρες.

Το πρόβλημα στο σύστημα ψύξης που εμφάνισε η MP4-30 την 3η ημέρα δοκιμών ήταν κάτι νέο και δεν είχε σχέση με τα ηλεκτρικά προβλήματα που υπήρχαν τις προηγουμένες ημέρες. Ο Boullier ήλπιζε πως θα καλύψουν περισσότερα χιλιόμετρα στις δοκιμές της Jerez αλλά δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος για το μέλλον.

Υπολόγιζα να κάνουμε 50% περισσότερα χιλιόμετρα αλλά είναι καλύτερα από το τίποτα. Το καλό είναι ότι το μονοθέσιο ολοκλήρωσε stint 10 γύρων και δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα. Τα σχόλια του οδηγού ήταν πάρα πολύ θετικά. Ο Fernando είπε ότι το μονοθέσιο αντιδρά σωστά και πως είναι πολύ σταθερό.

Σχόλια

Σχόλια