Πρόωρο τέλος για την McLaren την 3η μέρα δοκιμών

Η Mclaren αναγκάστηκε να ολοκληρώσει την πιο παραγωγική της ημέρα χάρη σε νέα προβλήματα του κινητήρα

Η McLaren-Honda τελείωσε πρόωρα το πρόγραμμά της, στην πιο παραγωγική ημέρα της στις χειμερινές δοκιμές. Ο Fernando Alonso βρέθηκε σήμερα πίσω από το τιμόνι της MP4-30 ολοκληρώνοντας 32 γύρους, την στιγμή που τις δύο προηγούμενες ημέρες η ομάδα είχε συμπληρώσει 12 στο σύνολο. Καθώς φαινόταν σήμερα το πρωί πως είχαν γίνει βήματα προόδου με την μονάδα ισχύος, ένα πρόβλημα στο turbo του Honda  ανάγκασε την ομάδα να αποσυρθεί για το υπόλοιπο της ημέρας.

Σε Mέσο κοινωνικής δικτύωσης η ομάδα δήλωσε:

Είχαμε πρόβλημα στο σύστημα ψύξης και αφαιρέσαμε την μονάδα ισχύος για έλεγχο. H διαδικασία θα πάρει αρκετή ώρα, οπότε το πρόγραμμά μας για σήμερα τελειώνει. Θα αντικαταστήσουμε τα προβληματικά εξαρτήματα για να μπορέσουμε αύριο να τρέξουμε. Το πρόβλημα παρατηρήθηκε στον γύρο εξόδου του Alonso, οπότε δράσαμε έγκαιρα.

Παρά την δύσκολη πρώτη εβδομάδα, η ομάδα της McLaren παραμένει αισιόδοξη πως ο επιθετικός σχεδιασμός και ο κινητήρας θα επιφέρουν αποτελέσματα.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της McLaren, Eric Boullier. δήλωσε σχετικά:

Το να είμαστε γενναίοι και φιλόδοξοι μας κάνει αναξιόπιστους. Θέλω να είμαι αρκετά επιφυλακτικός καθώς κάθε φορά που λύνουμε ένα πρόβλημα μας προκύπτει ένα άλλο.

Στο τιμόνι της MP4-30 θα βρεθεί την Τετάρτη ο Jenson Button ελπίζοντας πως η McLaren θα γράψει αρκετά χιλιόμετρα την τελευταία ημέρα των δοκιμών στην Jerez.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια