Παρουσιάστηκε το Nissan GTR-LM NISMO των 1.250 ίππων

Το αναμενόμενο LMP1 της Nissan παρουσιάστηκε στο Super Bowl και... σήκωσε φρύδια


Όπως σας είχαμε αναφέρει η Nissan αποκάλυψε στο Super Bowl το GTR-LM NISMO. Το πρωτότυπο θα αγωνιστεί στην LMP1 κατηγορία του WEC και θα τεθεί αντιμέτωπο με το TS040 Hybrid της Toyota, την 919 Hybrid της Porsche και το R18 e-tron quattro της Audi. Το GTR-LM Nismo διαφέρει εντελώς από τους ανταγωνιστές του καθώς είναι το μόνο LMP1 με τον κινητήρα στο εμπρός μέρος. Το GTR-LM NISMO θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) και στις 24H του Le Mans.

Η Nissan ερμήνευσε διαφορετικά τους αγωνιστικούς κανονισμούς και καινοτόμησε. Το GTR-LM NISMO φέρει τον κινητήρα V6 3.0 λίτρων twin turbo στο εμπρός μέρος, με κίνηση στους εμπρός τροχούς και ένα σύστημα KERS. Όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα 1250 ίππων κάτι που ξεπερνά κάθε προσδοκία αφού το δυνατότερο LMP1 που είχαμε δει ήταν αυτό της Toyota με 1000 ίππους.

Οι μηχανικοί αγώνων αντιμετωπίζουν τις ίδιες απαιτήσεις με τους μηχανικούς αυτοκινήτων δρόμου. Με περισσότερες ελευθερίες από την F1, οι κατασκευαστές στην LMP1 έχουν την ευκαιρία να καινοτομούν με νέες τεχνολογίες, οι οποίες περνάνε σε αυτοκίνητα παραγωγής.

O Roel de Vries, υπεύθυνος marketing και στρατηγικής της Nissan δήλωσε:

Είμαστε περήφανοι που παρουσιάσαμε το GTR-LM NISMO στο Super Bowl. Ο συνδυασμός Super Bowl και οι 24H του Le Mans μας έδωσαν μια λαμπρή ευκαιρία να παρουσιάσουμε το πιο φιλόδοξο σχέδιο στον μηχανοκίνητο αθλητισμό τα τελευταία χρόνια. Το GTR είναι η σημαία της Nissan. Αυτό, το απόλυτο GTR συνεχίζει μια παράδοση που κρατάει εδώ και 30 χρόνια με την NISMO. Το Le Mans οδηγεί την πρωτοτυπία, άρα η επιτυχία μας εντός πίστας θα μας οδηγήσει σε μεγαλύτερες πρωτοτυπίες στα αυτοκίνητα δρόμου. Είμαστε νέοι στο Le Mans κι ερχόμαστε αντιμέτωποι με τους καλύτερους στον κόσμο, αλλά είμαστε έτοιμοι.

Ο Πρόεδρος της NISMO Shoichi Miyatani δήλωσε:

Αυτή η καινοτομία ενθουσιάζει. Η βιωσιμότητα είναι στην κορυφή της λίστας μας και οι τεχνικοί κανονισμοί του Le Mans μας δίνουν την ευκαιρία να επιδιώξουμε νέες καινοτόμες ιδέες. Το ρεκόρ μας στο Le Mans είναι η τρίτη θέση στη γενική κατάταξη, άρα έχουμε εκκρεμότητες εδώ. Θέλουμε να κερδίσουμε και έχουμε την γνώση για να το κάνουμε. Ο ανταγωνισμός αναμένεται τεράστιος, όμως η πρόκληση μας ενθουσιάζει.

Η Nissan στα πλαίσια της παρουσίασης του GTR-LM NISMO, ανακοίνωσε τον Marc Gene ως τον πρώτο οδηγό της ομάδας. Ο Gene έχει νικήσει τις 24H του Le Mans με την Peugeot το 2009 ενώ μέχρι πέρυσι αγωνιζόταν στην Audi.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια