Επιφυλακτική η Mercedes στην εξέλιξη του κινητήρα της

Οι πρωταθλητές θα αποφασίσουν στο τέλος των χειμερινών δοκιμών κατά πόσο θα εξελίξουν τον κινητήρα τους

Η FIA τον Δεκέμβριο έκανε γνωστό στις ομάδες πως μπορούν να εξελίξουν το κινητήρα τους εντός της σεζόν έπειτα από παραθυράκι που βρήκε στους κανονισμούς η Ferrari. Αυτό σημαίνει πως οι ομάδες δεν χρειάζεται να ολοκληρώσουν την εξέλιξη του κινητήρα μέχρι το πρώτο GP στην Αυστραλία.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει περισσότερος χρόνος για αναβαθμίσεις, η Mercedes παραμένει στο αρχικό της πλάνο. Όταν ολοκληρωθούν οι χειμερινές δοκιμές θα αποφασίσει κατά πόσο η επιπλέον εξέλιξη θα επηρεάσει το πρόγραμμά της.

Ο υπεύθυνος κινητήρα της Mercedes, Andy Cowell, δήλωσε σχετικά:

Η απόφαση αυτή δεν έχει αλλάξει την στρατηγική μας όσον αναφορά την εξέλιξη. Θέλουμε να συλλέξουμε όσο το δυνατό περισσότερα στοιχεία στις δοκιμές προκειμένου να υποβάλλουμε τις προδιαγραφές του κινητήρα για τον εναρκτήριο αγώνα. Ωστόσο, μας προσφέρεται η ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε την εξέλιξη αργότερα στη σεζόν.

Η Mercedes λοιπόν, μπορεί να επιλέξει να κρατήσει αρκετές από τις αναβαθμίσεις για το μέσο της σεζόν, εάν δει πως έχει πλεονέκτημα στην αρχή. Αυτό θα την βοηθήσει στην βελτιστοποίηση της απόδοσης του κινητήρα της σε μεγάλο βαθμό, για την μάχη στο πρωτάθλημα.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια