Η SF15-T ταιριάζει στο Raikkonen

Ο James Allison δηλώνει ότι το νέο μονοθέσιο της Ferrari ταιριάζει στον Φινλανδό

Ο τεχνικός διευθυντής της Ferrari, James Allison, στο πλαίσιο της παρουσίασης της SF15-T του 2015 δήλωσε ότι το νέο μονοθέσιο της ομάδας θα βολέψει τον Kimi Raikkonen. Ο Φινλανδός το 2014 ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ από την δύστροπη Ferrari και συγκεκριμένα με το εμπρός μέρος. Το οδηγικό στυλ του Raikkonen απαιτεί τεράστια ακρίβεια από το εμπρός μέρος κι αυτό ήταν κάτι που δεν το είχε πέρυσι. Ο Allison βάσει των δεδομένων που γνωρίζει θεωρεί ότι το μονοθέσιο του 2015 θα είναι στα γούστα του Raikkonen. Επίσης δήλωσε ότι τα ενισχυμένα ελαστικά της Pirelli θα βοηθήσουν τον Φινλανδό.

Με σιγουριά θα γνωρίζουμε μόλις βρεθούμε στην πίστα αλλά ελπίζουμε ότι ο Kimi θα βολευτεί στην SF15-T καθώς το εμπρός μέρος δείχνει να είναι δυνατό στα μέσα τη στροφή και το πίσω μέρος πιο σταθερό στα φρένα. Τα νέα πίσω ελαστικά θα τον βοηθήσουν καθώς θα προσφέρουν μεγαλύτερη σταθερότητα με αποτέλεσμα να μπορεί να πιέσει στις στροφές.

Ο Allison στο πλαίσιο της παρουσίασης της SF15-T επιβεβαίωσε πως ο Toni Cuquerella, πρώην μηχανικός αγώνα του Robert Kubica στην BMW, εντάχθηκε στο δυναμικό της Ferrari ως επικεφαλής μηχανικός αγώνα.

Σχόλια

Σχόλια