Επίσημο: Η Toyota επιστρέφει στο WRC

  Οι Ιάπωνες ανακοίνωσαν την επιστροφή τους στα ράλι το 2017 με το Yaris WRC

  Τελικά το «ναι» ακούστηκε κι από επίσημα χείλη. Η Toyota ανακοίνωσε κι επίσημα πλέον ότι επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι το 2017. Η επιστροφή του Ιάπωνα «γίγαντα» στο WRC θα γίνει με το Yaris WRC όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, Akio Toyoda. Η Toyota θα συνεχίσει τις δοκιμές εξέλιξης, που ήδη πραγματοποιεί, ώστε να επιστρέψει στα ράλι όσο πιο προετοιμασμένη γίνεται. Ο Toyoda χαρακτήρισε την επιστροφή του στα ράλι ως νέα αρχή καθώς η τελευταία φορά που ήταν στα βουνά ήταν το 1999.

  Ο Toyoda δήλωσε:

  Πέρυσι στη Φινλανδία πολλοί οπαδοί με ρώτησαν πότε θα επιστρέψει η Toyota στο WRC. Ο κόσμος συζητά για την ιστορία της Toyota στο WRC κι αυτό είναι εντυπωσιακό. Είχα αρχίσει να νιώθω ότι πρέπει να επιστρέψουμε καθώς ο κόσμος ακόμα θυμάται τα επιτεύγματά μας. Επιστρέφουμε για να βελτιώσουμε τα αυτοκίνητά μας αλλά και για να δώσουμε χαμόγελα στον κόσμο. Αποφασίσαμε να επιστρέψουμε στο WRC το 2017. Η τελευταία φορά που ήμασταν σε ράλι ήταν το 1999 κι αυτό με κάνει να νιώθω ότι δεν πρόκειται για επιστροφή αλλά για μια νέα αρχή.

  Ο Stephane Sarrazin, οδηγός της Toyota στο WEC, θα ηγηθεί της επιστροφής της εταιρείας στο WRC το 2017. Ο πρώην οδηγός της Subaru στο WRC έχει μεγάλη εμπειρία και θα προσπαθήσει να την μετατρέψει σε αποτελέσματα με το Yaris WRC. Παράλληλα θα υπάρξει βοήθεια κι από τους Sebastian Lindholm, Eric Camilli σε αυτά τα δύο χρόνια μέχρι το 2017. Το Yaris WRC έχει ήδη πραγματοποιήσει αρκετές δοκιμές στην Ευρώπη και θα συνεχίσει το πρόγραμμα εξέλιξης τα επόμενα 2 χρόνια.

  Η Toyota εκτός από την ανακοίνωση της επιστροφής της ανακοίνωσε και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Yaris WRC.

  Τεχνικά Χαρακτηριστικά Toyota Yaris WRC

  Κυβισμός 1.600 κ.εκ.
  Κύλινδροι 4 σε σειρά
  Ισχύς 300 ίπποι στις 6.000 σ.α.λ
  Ροπή 420 Nm
  Κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων σειριακό
  Μέγιστες στροφές κινητήρα 8,5000 στρ/λεπτό
  Πίεση τουρμπίνας 2.5 bar
  Φρένα Δίσκοι 300mm χώμα, 355mm άσφαλτο
  Ελαστικά Michelin
  Τροχοί 7×15″ χώμα, 8×18″ άσφαλτος
  Εισαγωγή αέρα 33mm
  Διαστάσεις Μήκος 3,910m, Πλάτος 1,820m

  Σχόλια

  Σχόλια