Νέα φιλοσοφία σχεδιασμού στην MP4-30

Ο Eric Boullier δηλώνει ότι η MP4-30 είναι πιο φιλική στο όριο επιτρέποντας στους οδηγούς να πιέσουν περισσότερο

Η MP4-30 παρουσιάστηκε μέσω διαδικτύου από την McLaren και τώρα όλοι περιμένουν να την δουν στην πίστα της Jerez στις 1-4 Φεβρουαρίου. Το πρώτο μονοθέσιο της νέας συνεργασίας της McLaren-Honda διαφέρει σημαντικά από αυτό του 2014 και είναι πολύ λογικό καθώς έχει αλλάξει ο προμηθευτής κινητήρων αλλά κι ο επικεφαλής σχεδιασμού. Ο Peter Prodromou στο τέλος του 2014 επέστρεψε στο Woking και ανέλαβε τον σχεδιασμό της MP4-30.

Ο Prodromou έχει αναλάβει ένα δύσκολο έργο, να ανεβάσει σημαντικά την αεροδυναμική απόδοση της McLaren και παράλληλα να προσφέρει ένα ευκολοδήγητο μονοθέσιο στους Fernando Alonso και Jenson Button. Στον τομέα της αεροδυναμικής απόδοσης η ομάδα τα τελευταία χρόνια έχει δυσκολευτεί λίγο αλλά σύμφωνα με τις δηλώσεις του αγωνιστικού διευθυντή, Eric Boullier, βρίσκονται πλέον στον σωστό δρόμο.

Θέλουμε να δώσουμε στους οδηγούς μας τη δυνατότητα να πάρουν τα μέγιστα από το μονοθέσιο. Θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι οι οδηγοί μας θα μπορούν να οδηγήσουν το μονοθέσιο στα όρια. Αυτή η πιο φιλική προσέγγιση προς τον οδηγό είναι η νέα μας φιλοσοφία. Το φετινό μονοθέσιο διαφέρει σημαντικά σε σχέση με πριν από δύο χρόνια. Οι μηχανικοί είπα ότι όλα ταίριαξαν απόλυτα παρόλο που συνεργάστηκαν πολλά διαφορετικά τμήματα για την κατασκευή των εξαρτημάτων. Κάποιοι θα πουν ότι αυτό είναι ένα από τα καλύτερα μονοθέσια που έχει φτιάξει η ομάδα. Όμως πρέπει να κρατηθούμε προσγειωμένοι. Πρέπει να δούμε πως θα εξελιχθεί η χρονιά.

Η MP4-30 αναμένεται να έχει αναβαθμίσεις στη Jerez και φυσικά ένα ακόμα μεγαλύτερο πακέτο για το πρώτο Grand Prix της χρονιάς στην Αυστραλία.

Σχόλια

Σχόλια