Δεν πάει Jerez η Force India

Η ινδική ομάδα αποφάσισε να μην ταξιδέψει στην ισπανική πίστα κι αυτό προκαλεί ανησυχία για πιθανή οικονομική κατάρρευση

Ενώ όλοι πιστεύαμε ότι θα δούμε και τις 9 ομάδες στη Jerez το 4ήμερο 1-4 Φεβρουαρίου η Force India δήλωσε πως δεν θα ταξιδέψει καθόλου στην ισπανική πίστα. Η ινδική ομάδα είχε δηλώσει ότι θα έπαιρνε μέρος στις δοκιμές εξέλιξης με το μονοθέσιο του 2014 καθώς η VJM08 του 2015 δεν είχε 100% έτοιμη. Παρόλα αυτά την Τετάρτη 28/1 ανακοίνωσε ότι δεν θα λάβει μέρος στο πρώτο τεστ καθόλου.

Το μονοθέσιο του 2015 αναμένεται να είναι έτοιμο για τις δοκιμές εξέλιξης στη Βαρκελώνη 19-22 Φεβρουαρίου κι εκεί θα δούμε την Force India για πρώτη φορά σε πίστα φέτος.

Η ομάδα ανακοίνωσε πως δεν θα ταξιδέψει στη Jerez μέσω του Twitter λέγοντας ότι έχουν λίγα να μάθουν από αυτό το 4ήμερο οπότε θα επικεντρωθούν στη δουλειά στο εργοστάσιο και στην αεροδυναμική σήραγγα. Αυτή η απόφαση της ομάδας της ομάδας έχει λογική καθώς θα είχε στη Jerez τον κινητήρα του 2014 κι όχι αυτόν του 2015 οπότε στην ουσία θα δοκίμαζε την VJM07 με ελάχιστα νέα εξαρτήματα από την VJM08. Επίσης τα ελαστικά της Pirelli θα είναι παρόμοια με αυτά που δοκίμασαν στο Abu Dhabi στο τέλος του 2014.

Αυτή η απόφαση της Force India έχει προκαλέσει αναστάτωση και ήδη ακούγονται διάφορα για οικονομική κατάρρευση της ομάδας. Είναι γνωστό ότι η ομάδα του Vijay Mallya αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χάσουμε κι άλλη ομάδα πριν καν ξεκινήσει το πρωτάθλημα του 2015.

Σχόλια

Σχόλια