2 με 3 δευτερόλεπτα ταχύτερα τα μονοθέσια του 2015

Οι ειδικοί της F1 προβλέπουν άλμα απόδοσης και ο ρυθμός των μονοθεσίων θα φτάσει αυτόν της εποχής του 2004

Τα μονοθέσια του 2015 δεν έχουν πατήσει πίστα ακόμα αλλά οι ειδικοί προβλέπουν ότι θα είναι ταχύτερα από τα περσινά, και μάλιστα όχι λίγο αλλά κατά 2-3 δευτερόλεπτα. Η δυνατότητα που έχουν οι ομάδες να αλλάξουν το 48% του κινητήρα κατά τη διάρκεια του χειμώνα αλλά και το παράθυρο εξέλιξης μέσα στη χρονιά θα εκτοξεύσει τον ρυθμό των μονοθεσίων σε εποχές 2004 όταν η αεροδυναμική απόδοση ήταν πολύ μεγαλύτερη από την παρούσα. Μπορεί η αεροδυναμική απόδοση να είναι μικρότερη αλλά οι δυνατότητες των υβριδικών τούρμπο κινητήρων είναι τεράστιες.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli, Paul Hembery, δηλώνει:

Τα δεδομένα μας λένε ότι θα δούμε μεγάλο άλμα απόδοσης. Οι ομάδες κατά τη διάρκεια του χειμώνα έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν πολλά. Περιμένουμε να δούμε μεγάλη διαφορά από πέρυσι αμέσως από την Αυστραλία, το αργότερο στην Κίνα.  Υπολογίζουμε ότι φέτος τα μονοθέσια θα είναι 2 με 3 δευτερόλεπτα ταχύτερα από πέρυσι. Τεράστια διαφορά. Αυτό σημαίνει ότι τα ελαστικά που πέρυσι ήταν συντηρητικά φέτος θα είναι πολύ επιθετικά.

Κι ο τεχνικός διευθυντής της Williams, Pat Symonds, θεωρεί ότι τα μονοθέσια του 2015 θα είναι ταχύτερα από τα περσινά.

Τα μονοθέσια θα είναι ταχύτερα καθώς συνεχώς βελτιωνόμαστε. Έχουμε μείωση της αεροδυναμικής απόδοσης το 2015 αλλά θα το ξεπεράσουμε.

Σχόλια

Σχόλια