Η FIA στρέφεται εναντίον του Streiff

Οι δηλώσεις του πρώην οδηγού της F1 σχετικά με τις ευθύνες της FIA για το ατύχημα του Bianchi προκάλεσαν την αντίδραση της ομοσπονδίας

Η FIA, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Jean Todt κι ο επικεφαλής ιατρός Gerard Saillant σκοπεύουν να κινηθούν νομικά εναντίον του πρώην οδηγού της F1 Philippe Streiff λόγω των δηλώσεών του σχετικά με την εξέταση του ατυχήματος του Jules Bianchi. Ο Streiff βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι μετά από ένα ατύχημα σε δοκιμές στη Βραζιλία το 1989. Ο Γάλλος έχει δηλώσει στον γαλλικό Τύπο ότι το Accident Panel πραγματοποίησε την ανάλυση του ατυχήματος του Bianchi στη Suzuka το 2014 για να απαλλάξει τη FIA από την ευθύνη του ατυχήματος.

Το δελτίο Τύπου της FIA αναφέρει:

Η FIA, ο πρόεδρος Jean Todt, καθώς και ο Gerard Saillant πρόεδρος της Ιατρικής Επιτροπής της FIA μαθαίνουν με λύπη τις παρατηρήσεις που έγιναν σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Jules Bianchi. Οι παρατηρήσεις αυτές έχουν δημοσιευθεί από ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Η FIA, ο Jean Todt και ο Gerard Saillant δηλώνουν κατηγορηματικά ότι οι προσβλητικές και δυσφημιστικές παρατηρήσεις του Philippe Streiff είναι εντελώς αβάσιμες και έχουν κακόβουλη πρόθεση. Λόγω της σοβαρότητας αυτής της εσκεμμένης επίθεσης που θίγει την υπόληψη τους, έχουν ζητήσει από τους δικηγόρους τους να υποβάλουν καταγγελία για δημόσια δυσφήμιση και προσβολή, έτσι ώστε η κυκλοφορία των δηλώσεων του Philippe Streiff να διακοπεί αμέσως και να επιβάλλονται κυρώσεις με τον κατάλληλο τρόπο. Είναι λυπηρό το γεγονός ότι το περιστατικό αυτό χρησιμεύει μόνο για να προσθέσει  πόνο στην οικογένεια του Jules Bianchi.

Ο Bianchi μετά το ατύχημα που είχε στο Ιαπωνικό GP παραμένει σε νοσοκομείο της Γαλλίας.

Σχόλια

Σχόλια