Live Test: Volvo V40 D2

  Το Volvo V40 D2 είναι το νέο μέλος της ομάδας του Live Test αυτής της περιόδου κι ως τέτοιο πρέπει να δικαιολογήσει την καλή φήμη που το ακολουθεί

  To Volvo V40 D2 1.6 είναι το νέο απόκτημα του Live Test του Motornews. Σε αυτές τις «ζωντανές δοκιμές» εστιάζουμε κυρίως σε θέματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα της χρήσης, καθώς στο τέλος κάθε πενθημέρου ζωντανής δοκιμής θα δημοσιεύεται και ένα πλήρες άρθρο που θα αναφέρεται στα κλασικά: επιδόσεις, οδική συμπεριφορά, κατανάλωση, κόστος. Μείνετε συντονισμένοι.

  Πέμπτη 29 Ιανουαρίου

  Μια από τις επόμενες μιζιές του V40 θα είναι και η τελευταία του στα χέρια μας. Μας άρεσε; Συνολικά και χωρίς υπεκφυγές, ναι. Με μεγάλη πλειοψηφία μάλιστα, καθώς οδηγήθηκε διαδοχικά από τρεις συντάκτες του Motornews και όλοι είχαν έναν καλό λόγο να πουν. Είναι καλύτερο του ανταγωνισμού; Σε μερικά σημεία όχι, σε μερικά ναι και εδώ έρχεται να μπει ο παράγοντας “ανάγκες του υποψήφιου αγοραστή” για να καθορίσει το τελικό αποτέλεσμα.  Γεγονός είναι πως η Volvo, ειδικότερα στη χώρα μας, έχει βρει σχεδόν τη χρυσή τομή στα ζητούμενα κύρος, ποιότητα, απόδοση, άνεση, ασφάλεια, κόστος αγοράς και χρήσης και αυτό δεν χρειάζεται να το αποδείξουμε εμείς. Το στοίχημα έχει ήδη κερδηθεί από τα νούμερα πωλήσεων. Bye – bye V40 λοιπόν χωρίς κλάματα, αλλά με γλυκιά ανάμνηση και προσμονή για την επόμενη φορά.

  Volvo V40 D2 10

  Τετάρτη 28 Ιανουαρίου

  Volvo V40 D2 6

  Σήμερα η μέρα γέμισε με ανοιχτό δρόμο, μακριά από την κίνηση της πόλης και καλή άσφαλτο, σε διαδρομές με μπόλικες στροφές. Εκεί που το πλαίσιο και η ανάρτηση του Volvo V40 λάμπουν, κρατώντας το ποιοτικό προφίλ του μοντέλου πολύ ψηλά. Ακόμα και στις απαιτήσεις για sport οδήγηση. Ο κινητήρας προσφέρει τη ροπή –κυρίως- που θα κάνει τον οδηγό να κινηθεί πιο γρήγορα από όσο θα περίμενε, ενώ τα υψηλά περιθώρια πρόσφυσης του μοντέλου, τονώνουν την αυτοπεποίθηση. Το χαρήκαμε αρκετά. Χωρίς υπερβολές, κινηθήκαμε σβέλτα και το ευχαριστηθήκαμε. Και ο πληθυντικός, αφορά εκτός από αυτούς που το οδήγησαν και αυτούς που έκατσαν πίσω. Για τους τελευταίους, το εξαιρετικό δερμάτινο σαλόνι (σε απόχρωση κάστανου) είχε και μια κομψή έκπληξη: διπλή ποτηροθήκη με το τράβηγμα ενός λουριού, ανάμεσα στους δύο πίσω επιβάτες. Για να μετακινηθείς like a boss.

  Volvo V40 D2 7 Volvo V40 D2 8

  Τρίτη 27 Ιανουαρίου  

  Volvo V40 D2 5

  Η λιακάδα η χθεσινή, κράτησε όσο χρειαζόταν για να «μαζέψουμε» ήλιο και να έχουμε απόθεμα θετικής διάθεσης και για σήμερα. Σήμερα που οι βροχές έχουν πάρει αυτοδυναμία και όπως φαίνεται θα συνεχιστούν για την υπόλοιπη εβδομάδα. Εμείς με το V40 συνεχίζουμε και είμαστε cool. Απολαμβάνουμε την ποιοτικότατη καμπίνα με τις ξύλινες επενδύσεις, την εξαιρετική ηχομόνωση και το αντάξιο των προσδοκιών ηχοσύστημα που μας κάνει και νιώθουμε κατά πολύ νεότεροι. Τα παραπάνω είναι περισσότερο σημαντικά από όσο πιστεύαμε παλιότερα, αφού σε κρατούν χαλαρό και ήρεμο, ακόμα και στο πιο «πηχτό» μποτιλιάρισμα. Οι αλλεπάλληλες μετακινήσεις στην Αθήνα, μας φέρνουν δύο παρατηρήσεις στο προσκήνιο: η μια έχει να κάνει με το τιμόνι που για τις ανάγκες των στενών δρόμων και των ελιγμών στάθμευσης, «κόβει» λιγότερο από όσο θα θέλαμε και η άλλη έχει να κάνει με τη λαβή του πορτ μπαγκάζ που είναι ιδανικά σχεδιασμένη για να ταιριάζει στην αισθητική του αυτοκινήτου, σε κάνει όμως να ψηλαφίζεις τη βρεγμένη/ λασπωμένη επιφάνεια για να ανοίξεις το χώρο των αποσκευών. Τουλάχιστον μέχρι να μάθεις και να βάζεις το χέρι σου ακριβώς στο σωστό σημείο.

  Volvo V40 D2 3 Volvo V40 D2 4

  Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 

  Volvo V40 D2 1

  Πόσο λαμπερή ημέρα! Ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσει η εβδομάδα. Ακόμα και τα πιεστικά dead lines για κάποιες δουλειές, τα αντιμετωπίζεις πολύ καλύτερα όταν ο καιρός είναι έτσι. Πολύ περισσότερο όταν έχει προηγηθεί ένα μουντό και βροχερό σαββατοκύριακο. Η βροχή των προηγούμενων ημερών έχει αφήσει τα σημάδια της πάνω στο Volvo «μας». Μην απορείτε. Κάθε μέρα που περνάει γινόμαστε και πιο κτητικοί απέναντι στο V40, το οποίο μας κερδίζει όλο και περισσότερο. Δεν είναι μόνο το κομψό του αμάξωμα με την πρακτικότητα των 5 θυρών και το δυναμισμό του αποπνέει, είναι και η σχεδίαση του εσωτερικού αλλά και οι τεχνολογικές εφαρμογές που κάνουν τη διαφορά. Στον πίνακα των οργάνων για παράδειγμα, οι ψηφιακές ενδείξεις είναι υψηλής ανάλυσης και με τις λεπτομέρειες που προβάλλονται μπορείς να ασχολείσαι για αρκετό καιρό.

  Volvo V40 D2 2

  Παρασκευή 23 Ιανουαρίου

  volvo-v4-d2-front-2

  Το Volvo V40 D2 είναι το νέο μέλος της ομάδας του Live Test αυτής της περιόδου κι ως τέτοιο πρέπει να δικαιολογήσει την καλή φήμη που το ακολουθεί. Το εν λόγω μοντέλο κάνει σημαντικά ταμεία στη χώρα μας –και όχι μόνο- γεγονός που γίνεται ακόμα πιο σπουδαίο αν στην εξίσωση βάλουμε και τον δύσκολο ανταγωνισμό που έχει απέναντί του από Audi, BMW και Mercedes. Τα πρώτα δείγματα γραφής, από τα λίγα χιλιόμετρα που έχουμε κάνει μαζί του, είναι λίαν ενθαρρυντικά. Πληθώρα ηλεκτρονικών στη διάθεση του οδηγού και ρυθμίσεων με τις οποίες μπορεί να ασχολείται όλη μέρα. Τυπικό δείγμα αποτελεί η δυνατότητα ρύθμισης των ψηφιακών οργάνων στον πίνακα ανάλογα με τη διάθεση ή την αισθητική σου. Οι τρεις διαθέσιμες επιλογές, Elegance, Eco και Performance, καλύπτουν κάθε διάθεση.

  Σχόλια

  Σχόλια