Romagnoli: Θα μας βοηθήσει ο Petrucci

  Ο Daniele Romagnoli είναι ικανοποιημένος με την συνεργασία του με τον Petrucci στην Pramac Racing

  Στο test της Valencia, ο Danilo Petrucci είχε την πρώτη του επαφή με την Desmosedici 14.1 και μαζί με τον νέο επικεφαλής της ομάδας του στην Pramac Ducati, Daniele Romagnoli, άρχισαν να θέτουν τις βάσεις για την νέα αγωνιστική χρονιά.

  Η μοτοσικλέτα δεν είναι άγνωστη για τον Romagnoli, καθώς ήταν στο πλευρό του Cal Crutchlow πέρυσι στην εργοστασιακή Ducati. Σε δηλώσεις του στο motogp.com μετά το τέλος του πρώτου test στην Valencia, μίλησε για την νέα του συνεργασία με τον Petrucci και ήταν πολύ ευχαριστημένος.

  Ο Danilo είναι σεμνός, πολύ συγκεντρωμένος στις λεπτομέρειες. Είχε πολλές ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας στην ομάδα και μας πληροφόρησε σχετικά με το τι είχε κάνει τα τελευταία χρόνια. Μας άκουγε πολύ κι αυτό είναι ένα σημάδι μεγάλης ωριμότητας. Επιπλέον, γνωρίζει ότι το καλύτερο πράγμα είναι να υπάρξει η σωστή χημεία στην ομάδα, μέσω μιας λεπτομερούς και αποτελεσματικής επικοινωνίας. Αυτό είναι που κάνει όλους να δουλεύουν καλύτερα μαζί. Από τεχνικής πλευράς, ο Danilo είναι ένας πολύ καλός αναβάτης στο φρενάρισμα. Και ακριβώς αυτό, η ζώνη φρεναρίσματος, είναι ένα από τα δυνατά σημεία της Ducati. Εφ’όσον το κατανοήσει σε βάθος, θα μπορέσει να εκμεταλευτεί τις δυνατότητες της μοτοσικλέτας.

  Σχετικά με τις δοκιμές στην Valencia στο τέλος της χρονιάς που πέρασε, δήλωσε:

  Αυτές οι 3 μέρες ήταν πέραν των προσδοκιών μας. Ξεκινήσαμε ήρεμα ώστε να αφήσουμε τον Danilo να συνηθίσει την μοτοσικλέτα. Η δεύτερη μέρα ήταν μεγάλη έκπληξη, πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο στην βρεγμένη πίστα. Ήξερα ότι ήταν πολύ γρήγορος σ’αυτές τις συνθήκες, το ίδιο είναι και η Ducati, αλλά αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν το πόσο ήταν ικανός να δημιουργήσει με την μοτοσικλέτα. Την τρίτη μέρα δουλέψαμε πάνω στο στήσιμο και αφήσαμε τον Danilo να καταλάβει πως θα αποκτήσει καλύτερη αίσθηση με την πρόσφυση στο πίσω ελαστικό και το πως να διαχειριστεί την δύναμη του κινητήρα. Ο έβδομος χρόνος που σημείωσε μας ικανοποίησε και όλοι επιστρέψαμε στα σπίτια μας χαρούμενοι.

  Σχετικά με τις πρώτες εντυπώσεις του στην Pramac Racing, πρόσθεσε:

  Είναι εξαιρετική η ατμόσφαιρα και επικρατεί ενθουσιασμός. Είναι αλήθεια βέβαια ότι η ομάδας μας πρακτικά είναι πολύ νέα. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά όλοι μαζί. Γνωρίζουμε την μοτοσικλέτα και τον τρόπο λειτουργίας της Ducati και αυτό είναι σημαντικό πλεονέκτημα για εμάς.

  Τέλος, οδεύοντας προς το πρώτο test της χρονιάς στην πίστα της Sepang, δήλωσε:

  Μετά το χειμώνα, το πρώτο βήμα είναι η επανασύνδεση με την μοτοσικλέτα. Η Sepang είναι τελείως διαφορετική πίστα σε σχέση με την Valencia. Όταν ο Danilo μπορέσει να πιάσει ένα καλό επίπεδο απόδοσης, θα ξεκινήσουμε να δουλεύουμε για να βρούμε το καταλληλότερο set-up που θα ενισχύσει τις ικανότητες του. Οι δοκιμές στην Sepang είναι επίσης πολύ σημαντικές γιατί η Ducati θα μας χορηγήσει τo εξελιγμένο πακέτο ηλεκτρονικών για την GP14.1. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα έρθουν επιπλέον νέες αναβαθμίσεις ώστε να βελτιωθεί η απόδοση της μοτοσικλέτας.

  Σχόλια

  Σχόλια