Ο Biaggi ξανά στη σέλα της Aprilia

  Ο Max Biaggi αξιολογεί τα νέα ηλεκτρονικά για την Aprilia MotoGP

  Ο θρύλος του MotoGP και των Superbike Max Biaggi, βρέθηκε μαζί με τους άλλους δυο εργοστασιακούς αναβάτες της Red Devils Aprilia, Leon Haslam και Jordi Torres, στην πίστα του Portimao για δοκιμές. Όμως ο Biaggi είχε διαφορετική αποστολή από αυτή των αναβατών στο πρωτάθλημα των Superbikes.

  Ο σκοπός του ήταν να αξιολογήσει το νέο ηλεκτρονικό πακέτο που έφερε η Aprilia, το οποίο θα πρέπει να είναι σύμφωνο με τους νέους τεχνικούς κανονισμούς του πρωταθλήματος MotoGP. Κατά τη διάρκεια του test επικράτησαν μικτές συνθήκες με την πίστα άλλοτε να είναι στεγνή κι άλλοτε βρεγμένη. Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής μπήκε αρκετές φορές στην πίστα με μοτοσικλέτα που έμοιαζε με την RSV-4 και παρ’όλο που δεν είχε ιδανικές συνθήκες ένα τεχνικό πρόβλημα τον ανάγκασε να χάσει το πίσω μέρος της μοτοσικλέτας στην είσοδο μιας στροφής και να έχει πτώση, χωρίς όμως να δείχνει να έχει κάποιο σοβαρό τραυματισμό.

  Μετά την πρώτη μέρα δοκιμών, δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι έχει τραυματιστεί σοβαρά και ελπίζει να οδηγήσει και πάλι την δεύτερη μέρα, σε στεγνές όμως συνθήκες αυτή τη φορά.

  Είχαμε κάποιο τεχνικό πρόβλημα. Δουλεύω για τις μοτοσικλέτες των MotoGP, δοκιμάζουμε κάποια πράγματα έτσι όλα είναι καινούρια. Η δουλειά είναι στα ηλεκτρονικά, στο νέο λογισμικό και ο σκοπός μας είναι να κάνουμε την μοτοσικλέτα να δουλεύει σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς MotoGP. Βασικά ξαναχαρτογραφούν στη στρατηγική, στην πρόσφυση, στο να μην σηκώνεται ο μπροστινός τροχός. Αυτή είναι η πρώτη πραγματική φορά που δοκιμάζονται.

  Τέλος, πρόσθεσε:

  Η τελευταία φορά που βρέθηκα σ’αυτή την πίστα, ήταν πριν από 3 χρόνια. Ξεκίνησα να βρω ξανά το οδηγικό μου στυλ αν και το να οδηγήσεις μια τέτοια μοτοσικλέτα σε βρόχινες συνθήκες δεν βοηθάει, αλλά φυσικά είναι ΟΚ. Βρίσκομαι εδώ μόνο για να τους βοηθήσω να εξελίξουν την μοτοσικλέτα.

  Σχόλια

  Σχόλια