Ο Haas αγοράζει το εργοστάσιο της Marussia

Ο Αμερικανός ψάχνει βάση στην Ευρώπη για το 2016 και φαίνεται πως την βρήκε στο Banbury

Μπορεί η Marussia να έσβησε από τον χάρτη της F1 αλλά οι εγκαταστάσεις της ομάδας στο Banbury δεν θα πάνε χαμένα. Ο Gene Haas θα στήσει την Ευρωπαϊκή έδρα της ομάδας του εκεί. Ο Αμερικανός θα ξεκινήσει την νέα του περιπέτεια στον χώρο της F1 το 2016 και χρειαζόταν μία βάση κάπου στην Ευρώπη. Η συμφωνία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα καθώς πρώτα πρέπει να γίνει ο πλειστηριασμός των περιουσιακών στοιχείων της Marussia, κάτι που αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στον Ιανουάριο.

Μετά από αυτό φυσικό ήταν να βγουν φήμες ότι ο Haas ενδιαφέρεται να αγοράσει την Marussia και να μπει στο πρωτάθλημα του 2015 με το περσινό μονοθέσιο. Όμως σύμφωνα με πληροφορίες του Autosport ο Αμερικανός δεν έχει τέτοιο σκοπό και θέλει να το κάνει με τον τρόπο του και την δική του ομάδα το 2016. Σε αυτό παίζει ρόλο και η τεχνική συνεργασία που έχει συνάψει με την Ferrari.

Ο Haas τώρα έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει το μονοθέσιο του 2016 στην Ευρώπη αλλά όπως φαίνεται θα επιμείνει στο αρχικό πλάνο και όλη η δουλειά θα γίνει στις ΗΠΑ.

Σχόλια

Σχόλια