Με το περσινό μονοθέσιο η Force India στη Jerez

Η ινδική ομάδα θα φέρει το μονοθέσιο του 2015 για πρώτη φορά στις δοκιμές της Βαρκελώνης 19-22 Φεβρουαρίου

Ενώ η Force India θα είναι η πρώτη ομάδα που θα κάνει παρουσίαση για το 2015, το βάψιμο του μονοθεσίου έστω, θα είναι -όπως δείχνουν τα πράγματα- η τελευταία που θα φέρει το νέο της μονοθέσιο στις δοκιμές εξέλιξης για τη νέα χρονιά. Η Force India της Τετάρτη 21 Ιανουαρίου θα παρουσιάσει τα χρώματα του νέου της μονοθεσίου στο Μεξικό αλλά δεν θα φέρει την VJM08 στις δοκιμές της Jerez. Φυσικά η ομάδα θα λάβει μέρος στο 4ήμερο 1-4 Φεβρουαρίου αλλά με το μονοθέσιο του 2014.

Το μονοθέσιο του 2015 αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στο 2ο τετραήμερο στην πίστα της Βαρκελώνης 19-22 Φεβρουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι στην παρουσίαση στο Μεξικό θα δούμε το μονοθέσιο του 2014 με το βάψιμο του 2015.

Πέρυσι ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Andrew Green, είχε δηλώσει ότι σκέφτονται να μην φέρουν το νέο μονοθέσιο στις πρώτες δοκιμές καθώς υπάρχει κενό τριών εβδομάδων μέχρι το 2ο τεστ. Η απόφαση τελικά πάρθηκε και δεν αποκλείεται να είναι η μοναδική ομάδα που θα κάνει κάτι τέτοιο. Υπάρχουν κι άλλες ομάδες στη λίστα, όπως η McLaren, η Ferrari, η Red Bull Racing και η Sauber.

Με αυτή την επιλογή η Force India θέλει να πιέσει όσο το δυνατόν περισσότερο την αεροδυναμική εξέλιξη του νέου μονοθεσίου στο εργοστάσιο και μετά να το φέρει στην πίστα για δοκιμές. Η ινδική ομάδα φέτος έχει ένα πολύ καλό εργαλείο στα χέρια της, την αεροδυναμική σήραγγα της Toyota, και θέλει να το εκμεταλλευτεί όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται.

Σχόλια

Σχόλια