Οι πρώτες φωτογραφίες του Nissan GTR-LM Nismo

Το νέο όπλο της Nissan για το WEC «πιάστηκε» από τον φωτογραφικό φακό να κάνει δοκιμές στις ΗΠΑ

Το σχέδιο της Nissan για άκρα μυστικότητα δεν έπιασε. Μόλις 13 ημέρες πριν την επίσημη αποκάλυψή του GTR-LM Nismo στο Super Bowl φωτογραφίες από το test που πραγματοποίησε στο Circuit of the Americas είδαν το φως της δημοσιότητας. Η Nissan απ’ ότι φαίνεται διάλεξε την χειρότερη στιγμή να πραγματοποιήσει το shakedown του GTR-LM Nismo καθώς όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες ίσως να μην είναι στην τελική του μορφή. Αν ισχύει ή όχι αυτό θα το μάθουμε την 1η του Φλεβάρη.

Οι φήμες που είχαν αναπτυχθεί τους τελευταίους μήνες σχετικά με το πώς θα είναι το LMP1 βγήκαν αληθινές. Το GTR-LM Nismo έχει τον κινητήρα στο εμπρός μέρος σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές του στο WEC, την Toyota, την Audi και την Porsche. Ο σχεδιασμός μπορεί να φαίνεται περίεργος αλλά δεν είναι ο μοναδικός. Στις αρχές του 2000 η Panoz είχε ακολουθήσει παρόμοια τακτική με το πρωτότυπό της να έχει στο εμπρός μέρος τον κινητήρα. Επίσης οι εμπρός τροχοί είναι μεγαλύτεροι από τους πίσω κυρίως λόγω της διαφορετικής σχεδίασης του. Πίσω από το τιμόνι του GTR-LM Nismo βρισκόταν ο Michael Krumm.

Τεχνικά χαρακτηριστικά δεν έχουν ανακοινωθεί όμως φημολογείται πως το GTR-LM Nismo θα φέρει έναν V6 κινητήρα, δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν για κάθε άξονα, αλλά και ένα πρωτοποριακό κιβώτιο.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια