Η Ferrari είναι πίσω στον σχεδιασμό αλλά ο Marchionne δεν ανησυχεί

Ο πρόεδρος της Scuderia θεωρεί ότι το παραθυράκι για τους κινητήρες θα τους βοηθήσει σημαντικά

Ο πρόεδρος της Ferrari, Sergio Marchionne, μιλώντας από το Detroit όπου βρίσκεται για την έκθεση αυτοκινήτου δήλωσε ότι μπορεί να έχουν καθυστερήσει λίγο με τον σχεδιασμό του μονοθεσίου του 2015 αλλά δεν ανησυχεί. Αυτό χάρη στο παραθυράκι που ανακάλυψε ο James Allison. Ο Marcionne θεωρεί πως πλέον έχουν την κατάλληλη ομάδα με τους κατάλληλους ανθρώπους για να επιστρέψουν στην κορυφή.

Ξεκινάμε λίγο καθυστερημένα την χρονιά διότι ο σχεδιασμός του νέου μονοθεσίου ξεκίνησε κάπως καθυστερημένα. Όμως δεν χρειάζεται να ομολογκάρουμε τον κινητήρα για τον πρώτα αγώνα, θα έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά. Θεωρώ ότι το μονοθέσιο θα βελτιώνεται κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Έχουμε νέο επικεφαλής ομάδας ο οποίος είναι στους αγώνες πολλά χρόνια, τον Maurizio Arrivabene. Έχει πολλή δουλειά μπροστά του. Επίσης ο τεχνικός μας, ο Allison, έχει αναλάβει την ηγεσία του τεχνικού τμήματος. Έχουμε φτιάξει μια ομάδα και είμαστε έτοιμοι.

Ο Marchionne συνέχισε μιλώντας για την συνεισφορά του Luca di Montezemolo στην Ferrari αλλά και για τους λόγους που έπρεπε να γίνουν κάποιες αλλαγές.

Ήταν ώρα για μια αλλαγή. Ο Lucas έχει κάνει σπουδαία δουλειά τα τελευταία 23 χρόνια στην ομάδα αλλά έχουμε να πάρουμε πρωτάθλημα στην F1 από το 2008. Είχαμε ένα καταστροφικό 2014 και νομίζω πως ήταν ώρα για αλλαγές. Όσον αφορά τα αυτοκίνητα παραγωγής είμαστε σε εξαιρετική κατάσταση όμως η καρδιά της επιτυχίας της Ferrari είναι η απόδοσή της στην F1. Αν δεν αποδίδει σωστά εκεί τότε αναπόφευκτα κάποια στιγμή αυτό θα επηρεάσει και τον χώρο του αυτοκινήτου. Έπρεπε να επέμβουμε.

Σχόλια

Σχόλια