Η Ferrari επενδύει 40 εκατομμύρια σε νέες τεχνολογίες

Η Ferrari θα δαπανήσει 40 εκατομμύρια ευρώ για τεχνολογία που θα της επιτρέψει να πραγματοποιεί εκτεταμένες δοκιμές εντός του Maranello

Μετά από ένα πολύ κακό 2014 η Ferrari πραγματοποίησε μια τεράστια αναδιάρθρωση στο εσωτερικό της. Τώρα οι Ιταλοί επενδύουν σε υψηλή τεχνολογία που θα τους επιτρέψει να κάνουν δοκιμές στο μονοθέσιο αλλά και στον κινητήρα εντός του εργοστασίου. Αυτή η κίνηση της Ferrari είναι στα πλαίσια συνεργασίας της με την AVL (εταιρία που ειδικεύεται σε εξέλιξη κινητήρων). Οι ειδικοί της AVL στην έρευνα και προσομοίωση είχαν συνεργαστεί στενά στο παρελθόν με την Red Bull.

Εν μέσω αυστηρών περιορισμών στα τεστ σε πίστα, η AVL θα επιτρέψει στην Ferrari να εξελίξει το μονοθέσιό της, αλλά και διάφορα συστήματα όπως το brake-by-wir e εντός των τειχών του Maranello. Οι νέες τεχνολογίες θα επιτρέψουν στη Scuderia να κάνει δοκιμές με ταχύτητες που αγγίζουν τα 360χλμ/ώρα. Η τεχνολογία της AVL δεν παραβιάζει τον κανονισμό για την χρήση της αεροδυναμικής σήραγγας. Τα τεστ θα λαμβάνουν χώρα σε ένα ειδικό κτίριο  στο Maranello, το οποίο θα συνδέεται με τον προσομοιωτή οδήγησης της Ferrari. Οι Esteban Gutierrez και Jean-Eric Vergne, ειδικά ο Γάλλος, έχουν πολλή δουλειά μπροστά τους.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια