Το Κατάρ θέλει αγώνα F1 στους δρόμους του Lusail το 2016

Το Κατάρ έχει πάρει το πράσινο φως για να φιλοξενίσει αγώνα F1 αλλά υπάρχουν εμπόδια που θέλει να ξεπεράσει

Έπειτα από εβδομάδες φημολογίας για απόπειρα διοργάνωσης αγώνα F1, o Εμμίρης του Κατάρ, Sheikh Tamim Ben Hamad Al Thani, δηλώνει υποστηρικτής της προσπάθειας του μικρού κρατιδίου για διοργάνωση Grand Prix της F1.

Η πρόταση για την διεξαγωγή του αγώνα δεν είναι όμως για την πίστα του Lusail,που φιλοξενέι αγώνα MotoGP από το 2004. Το σχέδιο είναι να γίνει αγώνας σε σιρκουί πόλης στη καινούρια πόλη Lusail, η οποία έχει οριστεί και ως η πόλη που θα γίνει ο τελικός του παγκοσμίου κυπέλου στο ποδόσφαιρο το 2022.

O αντιπρόεδρος της FIA και Διευθυντής μηχανοκίνητου αθλητισμού στο Κατάρ, Nasser Khalifa Al Attiyah, δήλωσε πως έχει ζητηθεί από την κυβέρνηση να κάνει ότι μπορεί για να εξασφαλίσει αγώνα στο Lusail. Ο αγώνας μπορεί να γίνει το 2016, αλλά υπάρχει η πιθανότητα να περιμένουμε ακόμα μια χρονιά για την διεξαγωγή του καθώς μπορεί να βρεθούν εμπόδια από το Μπαχρέιν. Φημολογείται ότι στο συμβόλαιο που έχει το Μπαχρέιν με την FIA, υπάρχει όρος που επιτρέπει στο Μπαχρέιν να ασκήσει βέτο σε πιθανή είσοδο άλλης χώρας της Μέσης Ανατολής στην F1.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια