Rally Dakar 2015 SS8: Coma στα ηνία, Barreda 3 ώρες πίσω

Ο Barreda έχασε 3 ώρες λόγω μηχανικών προβλημάτων κι ο Coma ανέβηκε στην κορυφή

Την 9η ημέρα του Rally Dakar 2015 ήταν η σειρά των πληρωμάτων σε αυτοκίνητα και φορτηγά να πάρουν το ρεπό τους και οι αναβάτες σε μοτοσυκλέτες και quad να ολοκληρώσουν την μαραθώνια ΕΔ. Πριν ξεκινήσει το ράλι όλοι γνώριζαν ότι η μαραθώνια ΕΔ είναι πολύ σημαντική και ίσως κρίνει τους νικητές της κάθε κατηγορίας. Αυτό φαίνεται πως επιβεβαιώθηκε, στις μοτοσυκλέτες. Ας δούμε αναλυτικά πως εξελίχθηκε η 8η ΕΔ για μοτοσυκλέτες και quad.

Μοτοσυκλέτες

dakar-15-bikes-3

Η μαραθώνια ΕΔ δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για τον πρωτοπόρο Barreda Bort ο οποίος στο 200ο χιλιόμετρο είχε πτώση και έσπασε το τιμόνι της Honda του. Ευτυχώς η μεριά που ήταν το γκάζι έμεινε ανέπαφη και κατάφερε να ολοκληρώσει την ΕΔ οδηγώντας με το 1 χέρι. Όμως λόγω των κανονισμών που υπάρχουν στην μαραθώνια ΕΔ ο Ισπανός δεν είχε καμία βοήθεια από την ομάδα κι έπρεπε να βγάλει μόνος του… το φίδι από την τρύπα.

barreda-dakar-15-4

Ο Barreda ξεκίνησε το δεύτερο κομμάτι της μαραθώνιας ΕΔ έχοντας δανειστεί το τιμόνι Demian Guiral. Όμως τα προβλήματα για τον Ισπανό δεν σταμάτησαν εκεί. Στο πρώτο κομμάτι της 8ης ΕΔ αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα με το Honda του κι αναγκάστηκε να ζητήσει βοήθεια από τον team-mate του Israel Esquerre. Ο Esquerre έδεσε το Honda του Barreda και το τράβηξε για πολλά χιλιόμετρα ώσπου έφτασαν στο CP1 της ΕΔ. Από εκεί επιδιόρθωσε κάπως το πρόβλημα και συνέχισε μόνο τους. Όμως είχε ήδη χάσει 1 ώρα και 30 λεπτά από τον Marc Coma. Κι αν νομίζατε ότι αυτό ήταν και το τέλος, όχι έχει κι άλλο. Ο Barreda αντιμετώπισε περισσότερα προβλήματα στη συνέχεια κι έτσι τερμάτισε την ΕΔ 3 ώρες μακριά από τον Coma. Η μαραθώνια ΕΔ έδειξε το σκληρό της πρόσωπο πετώντας εκτός ράλι τον Ισπανό αναβάτης Honda.

coma-dakar-15-3

Ο Coma χρησιμοποιώντας την εμπειρία του κατάφερε να αποφύγει τις κακοτοπιές σε αυτή την δύσκολη δοκιμασία και βγήκε νικητής. Ο αναβάτης της KTM έχει πάρει τα ηνία της κατηγορίας και πλέον έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Φυσικά δεν θα έχει εύκολο έργο καθώς οι Paulo Concalves (2ος) και Pablo Quintanilla (3ος) βρίσκονται αντίστοιχα 9 και 11 λεπτά μακριά. Ο Quintanilla έδειξε πως έχει την ταχύτητα νικώντας την 8η ΕΔ αφήνοντας τον Coma 7 λεπτά πίσω. Ο Concalves μετά το πικρό αντίο του Barreda έχει γίνει το πρώτο βιολί για την Honda και θα τα δώσει όλα για τη νίκη. Φυσικά ο Coma ξέρει αυτό το παιχνίδι καλύτερα απ’ όλους. Πρόκειται να παρακολουθήσουμε σπουδαίες μάχες στο υπόλοιπο του ράλι.

Αποτελέσματα SS8
Γενική Κατάταξη

Quad

ferioli-dakar-15

Η 8η ΕΔ μας πρόσφερε την ευκαιρία να δούμε έναν μελλοντικό αστέρα να παίρνει την πρώτη του νίκη. Ο 19χρονος Jeremias Gonzalez Ferioli σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην πιο σκληρή ΕΔ του ράλι. Άφησε πίσω του τα μεγάλα ονόματα της κατηγορίας, Ignacio Casale και Rafal Sonik, με άνεση. Σίγουρα ο νεαρός θα μας απασχολήσει ξανά στο μέλλον. Στη μάχη της κορυφής ο Casale μετά την κακή αρχή που έκανε στην μαραθώνια ΕΔ κατάφερε να μειώσει σημαντικά την διαφορά του από τον Sonik. Πλέον τους χωρίζουν 6 λεπτά και η μάχη πήρε ξανά φωτιά. Να σημειώσουμε ότι η κατηγορία των quad έχει μειωθεί σημαντικά και έχουν μείνει μόλις 13 από τους 45 αναβάτες που εκκίνησαν το ράλι.

dakar-15-quads

Αποτελέσματα SS8
Γενική Κατάταξη

Η 10η ημέρα του Rally Dakar 2015 συνεχίζεται με την 9η ΕΔ στην οποία επιστρέφουν αυτοκίνητα και φορτηγά από το ρεπό τους. Οι αγωνιζόμενοι θα πάρουν τον δρόμο της επιστροφής προς την Αργεντινή όπου θα τερματίσουν. Όμως πρώτα θα χρειαστεί να διασχίσουν την Έρημο Atacama για μια ακόμα φορά. Όλοι έχουν την ίδια ΕΔ η οποία έχει μήκος 450 χιλιόμετρα.

dakar-15-ss9

Ανασκόπηση SS8 Μοτοσυκλέτες/Quad

Σχόλια

Σχόλια