Στο Super Bowl η αποκάλυψη του Nissan GTR-LM Nismo

Οι Ιάπωνες θα παρουσιάσουν το νέο τους LMP1 με έναν ασυνήθιστο τρόπο

Το νέο «όπλο» της Nissan για το World Endurance Championship θα παρουσιαστεί την 1η Φεβρουαρίου στον τελικό του Super Bowl. Η Ιαπωνική εταιρία θέλει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την τηλεοπτική απήχηση του Super Bowl, καθώς πέρυσι καταγράφηκαν 111.5 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Ο διευθυντής της Nismo, Darren Cox, δήλωσε πως κάθε οπαδός αγώνων πρέπει να παρακολουθήσει το Super Bowl.

Έχετε δει όλοι τι γίνεται στα social media σχετικά με την είσοδό μας στο WEC. Αν είστε οπαδοί αγώνων, θα πρότεινα να δείτε το Super Bowl.

Η Nissan έχει κρατήσει μια πολύ συντηρητική προσέγγιση για το LMP1 της, καθώς δεν έχει αποκαλύψει ούτε τις τεχνικές λεπτομέρειες του πρωτοτύπου. Επίσης οι οδηγοί δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, όμως αναμένεται να δούμε οδηγούς της GT Academy αλλά και από οδηγούς της Nissan από το Super GT. Το GTR-LM Nismo έχει ήδη ξεκινήσει δοκιμές στις ΗΠΑ τον προηγούμενο μήνα με τον Michael Kruum στο τιμόνι.

Οι φήμες για το LMP1 της Nissan κάνουν λόγω για ένα εντελώς διαφορετικό LMP1 από αυτά των Audi, Toyota και Porsche. Φημολογείται λοιπόν πως ο κινητήρας θα βρίσκεται στο εμπρός μέρος (κάτι που έχουμε να δούμε από το 2003 και την Panoz), και θα αποδίδει συνολικά 2.000 ίππους μαζί με δύο υβριδικά συστήματα.

Τα τεστ θα ξεκινήσουν στο Sebring στα μέσα Φεβρουαρίου και αργότερα στο Paul Richard πριν το επίσημο τεστ για το πρωτάθλημα του 2015.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια