Η McLaren-Honda πιέζει τη FIA

Η FIA άφησε στην απέξω την Honda από την εξέλιξη μέσα στο 2015 και οι Ιάπωνες πιέζουν για λύση

Η Honda έχει βρεθεί σε πολύ δύσκολη κατάσταση πριν καν ξεκινήσει το πρωτάθλημα του 2015. Οι Ιάπωνες επιστρέφουν στο σπορ μετά από αρκετά χρόνια κι αμέσως βρίσκονται αντιμέτωποι με αυτά που τους ανάγκασαν να πάρουν την απόφαση να αποχωρήσουν. Το παραθυράκι στους κανονισμούς που επιτρέπει την εξέλιξη των κινητήρων μέσα στη χρονιά είναι το μεγάλο πρόβλημα για τη Honda. Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους κατασκευαστές οι Ιάπωνες ως νέοι στο πρωτάθλημα θα πρέπει να ομολογκάρουν τον κινητήρα τους πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο θέμα η Honda δεν θα το άφηνε το θέμα χωρίς καν να προσπαθήσει. Έτσι τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε επαφή με τη FIA και πιέζει ώστε να βρεθεί μια λύση.

Οι κανονισμοί δεν αναφέρουν συγκεκριμένη ημερομηνία για το ομολογκάρισμα των κινητήρων των νέων κατασκευαστών. Αλλά η FIA βασιζόμενη στο τι συνέβη το 2014 αποφάσισε πως η Honda πρέπει να ομολογκάρει τους κινητήρες της μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της McLaren επιβεβαίωσε πως η ομάδα βρίσκεται σε συζητήσεις με τη FIA. Αν τελικά δεν βρεθεί λύση εικάζεται πως η McLaren-Honda θα διαμαρτυρηθεί επίσημα για κάθε αναβάθμιση που θα φέρνουν οι άλλοι κατασκευαστές. Θα πατήσει πάνω στο άρθρο που αναφέρει ότι οι κατασκευαστές δεν μπορούν να ομολογκάρουν περισσότερη από μια διάταξη της μονάδας ισχύος. Αυτή είναι μια ακραία λύση αλλά είναι ένα μέτρο πίεσης από την McLaren-Honda προς τη FIA.

Σχόλια

Σχόλια