Rally Dakar 2015 SS2: Πάτησαν γκάζι οι Al-Attiyah και Barreda

Το ένστικτο του προσανατολισμού παίζει μεγάλο ρόλο στο Dakar, σε αυτή την ΕΔ ήταν καταλυτικό

Το Rally Dakar 2015 συνεχίζει να βρίσκεται στα εδάφη της Αργεντινής. Η 2η ΕΔ του ράλι ήταν σκληρή και δύσκολη καθώς οι αγωνιζόμενοι χρειάστηκε να ανακαλύψουν την πορεία τους σε υψηλό υψόμετρο αρχικά και προς το τέλος σε αμμόλοφους. Τα αυτοκίνητα, οι μοτοσυκλέτες και τα quad είχαν την ίδια διαδρομή των 518 χιλιομέτρων, ενώ τα φορτηγά είχαν διαφορετική, 331 χιλιομέτρων. Ας δούμε αναλυτικά τι συνέβη στις κατηγορίες.

Αυτοκίνητα

Ο Nasser Al-Attiyah ήταν για μια ακόμα φορά ταχύτερος όλων. Ο οδηγός της Mini μετά την ποινή που δέχθηκε την πρώτη ημέρα είχε πέσει στην 7η θέση, όμως πάτησε τέρμα το γκάζι κι όχι μόνο κάλυψε το κενό από την κορυφή αλλά έφτιαξε και μια διαφορά 8.30 λεπτών. Πίσω από τον Al-Attiyah στις θέσεις 2 και 3 βρέθηκαν τα δύο Toyota των De Villiers και Ten Brinke. Ο χθεσινός πρωτοπόρος, Teranova με το άλλο Mini, ενώ έδινε σκληρή μάχη με τον team-mate του είχε ατύχημα στα τελευταία 10 χιλιόμετρα της ΕΔ κι έχασε 20 λεπτά.

teranova-dakar-15-2

Για μία ακόμα ημέρα η Peugeot δεν κατάφερε να κοιτάξει στα μάτια την Mini. Ο Sainz βρίσκεται στην 6η θέση της γενικής σχεδόν 20 λεπτά πίσω από την κορυφή. Ενώ ο Peterhansel έχασε περισσότερη από μια ώρα λόγω προβλήματος στο κιβώτιο ταχυτήτων του 2008, είχε κολλήσει η 2η σχέση μέσα.

peterhansel-dakar-15

Όσον αφορά τον περσυνό νικητή, Roma, σαν να μην έφταναν τα προβλήματα της πρώτης ημέρας που έχασε 6 ώρες αντιμετώπισε κι άλλα. Προβλήματα αντιμετώπισε κι ο Gordon με το Hummer του. Ο Αμερικανός μετά το δυνατό ξεκίνημα που έκανε την πρώτη ημέρα αντιμετώπισε προβλήματα με τα φρένα και χρειάστηκε να σταματήσει αρκετές φορές λόγω υπερθέρμανσης. Τελικά τερμάτισε 4 ώρες μετά τον πρωτοπόρο.

Αποτελέσματα SS2
Γενική κατάταξη

Μοτοσυκλέτες

Πριν ξεκινήσει η 2η ΕΔ του ράλι όλοι γνωρίζαμε ότι η εμπειρία θα έπαιζε πολύ μεγάλο ρόλο και το ένστικτο του προσανατολισμού στους αμμόλοφους θα ήταν καταλυτικό. Ο αναβάτης της Honda, Barreda, δεν είχε αντίπαλο τερματίζοντας στην 1η θέση. Κάτι παραπάνω από 4 λεπτά πίσω του τερμάτισε ο team-mate του, Goncalves και στην 3η θέση βρέθηκε το KTM του Faria.

barreda-dakar-15

Ο χθεσινός νικητής, Sunderland, έχασε τον δρόμο του για πολύ μεγάλο διάστημα στα τελευταία 70 χιλιόμετρα της ΕΔ, δηλαδή στους αμμόλοφους. Αυτό το έριξε πολύ πίσω, 2.30 ώρες μακριά από την κορυφή. Προβλήματα αντιμετώπισε κι ο Coma με το άλλο KTM αλλά όχι προσανατολισμού, ο Ισπανός γνωρίζει πολύ καλά τα κατατόπια. Παρόλα αυτά ένα κλαταρισμένο ελαστικό στα τελευταία 60 χιλιόμετρα τον ανάγκασε να κόψει ρυθμό. Βρίσκεται στην 6η θέση της γενικής 12 λεπτά πίσω.

Αποτελέσματα SS2
Γενική κατάταξη

Quad

sonik-dakar-15

Μπορεί ο Casale να έδειξε τα δόντια του στην 1η ΕΔ αλλά ο Sonik απάντησε στην 2η με εντυπωσιακό τρόπο. Ο Πολωνός ανέκτησε τα 3.30 λεπτά διαφοράς που είχε από χθες και πρόσθεσε άλλα 2.30 με αποτέλεσμα να ηγείται της κατηγορίας. Πίσω από τα δύο μεγάλα φαβορί, στην 3η θέση, ακολουθεί ο Lafuente ο οποίος κρατά καλό ρυθμό και έχει επαφή με την κορυφή.

Αποτελέσματα SS2
Γενική κατάταξη

Φορτηγά

Τα Kamaz ανέβασαν ρυθμό την 2η ημέρα κι ο Nikolaev σήκωσε ψηλά την ρωσική σημαία. Ο Ρώσος πήρε τα ηνία της κατηγορίας με διαφορά 46 δευτερολέπτων από τον Stacey και το Iveco του. Στην 3η θέση της γενικής βρίσκεται το Kamaz του Mardeev μόλις 5 δευτερόλεπτα πιο πίσω. Οι Karginov και De Rooy που κυριάρχησαν το 2014 έχασαν από 5 λεπτά ο καθένας.

Αποτελέσματα SS2
Γενική κατάταξη

nikolaev-dakar-15

Η 3η ΕΔ του Rally Dakar 2015 συνεχίζει στα χώματα της Αργεντινής και οι αγωνιζόμενοι θα ταξιδέψουν από το San Juan στο Chilecito. Αυτοκίνητα και φορτηγά έχουν την ίδια ΕΔ των 284χλμ και μοτοσυκλέτες και quad 220χλμ. Στο διάβα τους θα χρειαστεί να βρουν τον δρόμο τους μέσα από φαράγγια και βουνά σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 3000 μέτρων. Επίσης θα χρειαστεί να περάσουν από αμμώδη εδάφη που ανεβάζουν τον πήχη δυσκολίας.

dakar-15-ss3

Ανασκόπησης SS2 Αυτοκίνητα/Μοτοσυκλέτες


Ανασκόπηση SS1 και SS2 Quad/Φορτηγά

Σχόλια

Σχόλια