Η Mercedes δείχνει Alonso πιέζοντας Hamilton

Ο Wolff δήλωσε ότι ο Ισπανός είναι υποψήφιος για το 2016 αν δεν ανανεώσουν με τον Βρετανό

Η Mercedes έδειξε τον Fernando Alonso ως αντικαταστάτη του Lewis Hamilton για το 2016 σε περίπτωση που δεν ανανεωθεί το συμβόλαιο της με τον Βρετανό.

Το συμβόλαιο του πρωταθλητή ολοκληρώνεται στο τέλος της χρονιάς. Αρχικά η Mercedes είχε πει ότι οι συζητήσεις για ανανέωση θα συνεχιστούν μετά το τέλος του πρωταθλήματος του 2014 ώστε να μην επηρεάσουν τη μάχη με τον Nico Rosberg. Τώρα ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας, Toto Wolff, δήλωσε πως δεν βιάζονται και πως θα συζητήσουν την ανανέωση κατά τη διάρκεια της νέας χρονιάς.

Πριν τα Χριστούγεννα του 2014 υπήρχε αισιοδοξία από την πλευρά της Mercedes με τον Niki Lauda να δηλώνει σίγουρος για την ανανέωση. Το ίδιο αισιόδοξος ήταν κι ο Wolff λέγοντας πως θέλουν τον Hamilton όσο κι εκείνος όμως είχε αφήσει ένα μικρό παραθυράκι ανοιχτό. Χρησιμοποιώντας σωστά τις λέξεις άφησε να εννοηθεί ότι είναι δύσκολο να βρεθεί η τέλεια ισορροπία, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει κάτι τελεσίδικο. Ίσως οι απαιτήσεις του Hamilton είτε σε χρηματικό επίπεδο (περισσότερα χρήματα) είτε σε επίπεδο διαχείρισης  (καθεστώς νούμερο 1 οδηγού) να τραβήξουν τις διαπραγματεύσεις λίγο πιο πέρα.

Αυτή η δήλωση του Wolff ότι ο Alonso είναι υποψήφιος φαίνεται να είναι ένα μέτρο πίεσης για τις διαπραγματεύσεις που είτε γίνονται είτε θα γίνουν.

Φυσικά η ιστορία AlonsoMercedes δεν είναι νέα. Ένας από τους λόγους, ίσως και ο κυριότερος, που καθυστέρησε η συμφωνία του Alonso με την McLaren-Honda για το 2015 ήταν γιατί ο Ισπανός περίμενε να δει πως θα εξελιχθεί το πρωτάθλημα και η σχέση του Hamilton με την Mercedes. Ο Alonso ήλπιζε να ανοίξει η πόρτα για τα «ασημί βέλη» αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Επίσης ο αρχικά πίεσε για μονοετές συμβόλαιο με την McLaren ώστε να μπορέσει να φύγει στο τέλος του 2015 για την Mercedes. Τελικά το συμβόλαιο του Alonso είναι 3ετές.

Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να βγάλουμε συμπεράσματα, το μόνο σίγουρο μέχρι στιγμής είναι πως το 2015 ο Hamilton θα είναι στην Mercedes κι ο Alonso στην McLaren.

Alex Switch

Σχόλια

Σχόλια