Σκέψεις για νέα κατηγορία στο WSBK

Η Επιτροπή Superbike πρότεινε καινούρια κατηγορία στο WSBK στα 300cc

Σκέψεις για μια νέα μικρή κατηγορία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike υπάρχουν στην Επιτροπή SBK η οποία συνεδρίασε στις 16 Δεκεμβρίου 2014. Οι επικεφαλής του πρωταθλήματος (η Dorna πλέον) εξετάζει την περίπτωση να προστεθεί μια μικρή κατηγορία στο θεσμό η οποία θα πλαισιώνει τα Superbike και τα Supersport. Το πιθανότερο η συγκεκριμένη κατηγορία να αφορά στις Supersport μοτοσικλέτες παραγωγής των 300cc οι οποίες έχουν ξεπεταχτεί πολύ τα τελευταία δύο χρόνια και πολλά εργοστάσια διαθέτουν στη γκάμα τους.

Μοτοσικλέτες όπως η Honda CBR300R, η Kawasaki Ninja 300, η Yamaha YZF-R3, η KTM RC390 είναι ικανές να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για μια συναρπαστική κατηγορία με ποικιλία και δυνατότητες. Ιδιαίτερα για τις χώρες της Νότιας Ασίας αυτή η κατηγορία θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον.

Η Επιτροπή Superbike, εκτός από τη συζήτηση για τη νέα μικρή κατηγορία, ανακοίνωσε πως για τους πρώτους δύο αγώνες της χρονιάς, τα εργοστάσια θα έχουν την επιλογή να αγωνιστούν με το δικό τους λογισμικό στην ECU αν δεν έχουν προλάβει να αφομοιώσουν το νέο κοινό λογισμικό που θα τους παρέχει η Dorna. Το πρόβλημα εδώ είναι κυρίως οι περιορισμένες δοκιμές χειμώνα οι οποίες δεν θα δώσουν τον κατάλληλο χρόνο στα εργοστάσια να προσαρμόσουν την ECU. Τα εργοστάσια όμως θα είναι αναγκασμένα να προμηθεύσουν όλες τις ομάδες τους με το δικό τους λογισμικό του 2014 για να μην υπάρχουν μειονεκτήματα.

Ακόμα μια σημαντική απόφαση ήταν η ισορροπία στους κανονισμούς η οποία θα εξετάζεται ανά χρονιά. Οι κανονισμοί θα προσαρμόζονται ανάλογα με τα αποτελέσματα κάθε χρονιάς και θα υπάρχουν βελτιώσεις για τις δικύλινδρες και τετρακύλινδρες μοτοσικλέτες ανάλογα πάντα με την απόδοσή τους.

Σχόλια

Σχόλια