Η προειδοποίηση της Mercedes μετά το Spa

Ο Wolff αποκάλυψε πως ξεκαθάρισαν στους Hamilton-Rosberg ότι αν ξανασυμβεί ο ένας από τους δύο είναι εκτός ομάδας

Το Βελγικό Grand Prix στο Spa το 2014 ήταν ίσως το σημαντικότερο 3ήμερο στη μάχη των Lewis Hamilton και Nico Rosberg. Εκεί ο Γερμανός χτύπησε τον Βρετανό από πίσω κι ο πρωταθλητής λίγο αργότερα εγκατέλειψε. Ο Hamilton μιλώντας για το Spa έχει δηλώσει ότι εκείνο το 3ήμερο ήταν που γύρισε ο τροχός και άλλαξε η πορεία του πρωταθλήματος. Τώρα ο αγωνιστικός διευθυντής της Mercedes, Toto Wolff, αποκαλύπτει ότι αμέσως μετά τον αγώνα είχαν απαγορεύσει στους οδηγούς να μιλούν μεταξύ τους αλλά και με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

Οι άνθρωποι της ομάδας ήταν πολύ εκνευρισμένοι με τη συμπεριφορά των οδηγών τους και την αμέσως επόμενη ημέρα στο Brackley, επανέφεραν την τάξη. Μετά από μια πολύ έντονη συνάντηση 2 ωρών η Mercedes έβαλε στη θέση τους, τους Hamilton και Rosberg καθώς η μάχη τους είχε ξεπεράσει τα όρια. Ο Wolff αποκάλυψε πως στη συνάντηση έκαναν σαφές ότι αν επαναληφθεί κάτι τέτοιο στο μέλλον τότε ένας από τους δύο θα έφευγε από την ομάδα.

Έχουμε μια πολύ ισχυρή ομάδα και κανένας οδηγός δεν πρόκειται να παρεμποδίσει την ομάδα. Οι δυνάμεις εξουσίας είχαν μετατοπιστεί λίγο κι αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει σε μια ομάδα. Όταν επιστρέψαμε στη βάση μας οι οδηγοί μας το συνειδητοποίησαν. Τους είπαμε ότι δεν μπορεί να συμβεί ξανά κάτι τέτοιο διότι είχαμε αναβαθμίσεις στα μονοθέσια που προορίζονταν για τη Monza και τη Σιγκαπούρη. Ο κόσμος της ομάδας δουλεύει πολύ σκληρά κι εκείνοι κατέστρεψαν τη δουλειά αυτή στον δεύτερο γύρο. Τους είπαμε πως αυτό δεν πρέπει να ξαναγίνει. Αν ξαναγίνει τότε θα αποφασίσουμε αν θέλουμε να συνεχίσουμε με τους ίδιους οδηγούς.

Σχόλια

Σχόλια