Η McLaren-Honda κυνηγούσε τον Alonso πάνω από χρόνο

Ο Fernando Alonso μετά από 5 χρόνια στο Maranello επιστρέφει στο Woking ώστε να οδηγήσει την McLaren-Honda στη νέα εποχή

Ο Fernando Alonso μετά από 5 χρόνια στο Maranello επιστρέφει στο Woking ώστε να οδηγήσει την McLaren-Honda στη νέα εποχή. Ο Ισπανός μιλώντας γι’ αυτή τη νέα συνεργασία δήλωσε ότι οι πρώτες συζητήσεις ξεκίνησαν πριν από ένα χρόνο και πως ο κοινός στόχος που μοιράζεται με την McLaren-Honda, δηλαδή τις επιτυχίες, τον έπεισαν να πάρει την απόφαση.

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς δέχθηκα αρκετές προσφορές και μερικές από αυτές ήταν αρκετά δελεαστικές. Όμως πριν από έναν χρόνο και κάτι, η McLaren-Honda ήρθε σε επαφή μαζί μου και μου ζήτησε να πάρω μέρος, με πολύ ενεργό τρόπο, στη νέα εποχή της συνεργασίας τους. Αυτός ο συνδυασμός κυριάρχησε για πολλά χρόνια στην F1. Μερικοί από τους παράγοντες που με έκαναν να πάρω την απόφαση και να επιστρέψω ήταν η επιμονή και η αποφασιστικότητα τους για να ενταχθώ στο δυναμικό της νέας εποχής. Φυσικά ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι ότι μοιραζόμαστε έναν κοινό στόχο και προσδοκίες αλλά και το ότι υπάρχει μια πολύ σταθερή βάση για το μέλλον.

Ο Alonso μίλησε και για την κληρονομιά της McLaren-Honda λέγοντας πως ο Ayrton Senna στα ερυθρόλευκα μονοθέσια ήταν το ίνδαλμά του.

Ποτέ δεν έκρυψα τον βαθύ θαυμασμό μου για τον Ayrton Senna, είναι ο αγαπημένος μου οδηγός, το είδωλό μου και η αναφορά στην πίστα. Ακόμα θυμάμαι ότι ως παιδί είχα αφίσες στη ντουλάπα μου και ήθελαν να μιμηθώ τον Ayrton. Το καρτ που έφτιαξε ο πατέρας μου για την μεγαλύτερη αδερφή μου κατέληξε να είναι η μεγαλύτερη αγάπη μου. Αυτό το καρτ ήταν βαμμένο στα πιο θρυλικά χρώματα στην ιστορία της F1, αυτά της McLaren-Honda που οδηγούσε ο Ayrton. Είναι τιμή μου που τώρα θα οδηγήσω κι εγώ για τον συνδυασμό McLaren-Honda.

Σχόλια

Σχόλια