Επίσημο: Alonso και Button στη McLaren το 2015

Η McLaren ανακοίνωσε τους Alonso και Button για τη νέα εποχή με τη Honda με τον Magnussen να μένει στον πάγκο

Τελικά χρειάστηκε να περιμένουμε μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου για να μάθουμε το οδηγικό δίδυμο της McLaren για το 2015. Η ομάδα με μια συνέντευξη Τύπου στο Woking ανακοίνωσε τους Fernando Alonso και Jenson Button για τη νέα εποχή με τους κινητήρες Honda. Ο Βρετανός τελικά νίκησε στο νήμα τον Kevin Magnussen ο οποίος μένει στην ομάδα ως αναπληρωματικός.

Αρχικά οι προβλέψεις ήθελαν τον Δανό να έχει το πάνω χέρι έναντι του Βρετανού καθώς ο Ron Dennis τον ήθελε στην ομάδα. Άλλα μέλη του ΔΣ ήθελαν τον Button και στο πρώτο συμβούλιο του ΔΣ στις 4/12 δεν κατάφεραν να τα βρουν. Όμως στη συνέχεια κάτι άλλαξε στο εσωτερικό της ομάδας και άλλαξαν ρότα με τον Button να μένει και τον Magnussen να φεύγει.

Όσον αφορά τον Alonso η συμφωνία έχει κλείσει από τον περασμένο μήνα και το συμβόλαιο του Ισπανού είναι 3ετές με τις ετήσιες απολαβές να υπολογίζονται περίπου στα 35 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό το συμβόλαιο τον κάνει τον πιο καλοπληρωμένο οδηγό του grid. Το συμβόλαιο του Button είναι μονοετές και φημολογείται πως παίρνει τα μισά από πέρυσι, δηλαδή περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Alonso επέστρεψε στο Woking και μεταξύ άλλων δήλωσε:

Μπαίνω σε αυτό το project με τεράστιο ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα. Επίσης γνωρίζω ότι μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να πετύχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Αυτό δεν είναι πρόβλημα για εμένα. Έχω κάνει πολλές συζητήσεις με τους ανθρώπους της McLaren-Honda, έχω δει τις εγκαταστάσεις στη Μεγάλη Βρετανία και στην Ιαπωνία. Είναι ξεκάθαρο ότι μαζί με τη McLaren-Honda ξεκινάμε μια μακρά και επιτυχημένη συνεργασία.

Με τη σειρά του ο χαρούμενος Button δήλωσε:

Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που ξεκινώ την 16η χρονιά μου στην F1 και την 6 στη McLaren. Όπως κι ο Fernando έτσι κι εγώ είμαι σίγουρος ότι μαζί με τη McLaren-Honda μπορούμε να επιτύχουμε σπουδαία πράγματα. Το να είμαι μέλος της νέας εποχής της McLaren-Honda είναι θαυμάσια ευκαιρία και είμαι πολύ ευχαριστημένος που βρίσκομαι εδώ. Γνωρίζω τους ανθρώπους της Honda καθώς έχω οδηγήσει γι’ αυτούς από το 2003 ως το 2008. Τους σέβομαι πολύ και υπόσχομαι ότι θα δώσω το 100% ώστε η McLaren να πετύχει. Επίσης χαίρομαι που ο Kevin θα παραμείνει στην ομάδα. Είναι πολύ γρήγορος οδηγός και πραγματικά καλός άνθρωπος. Τέλος ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον Fernando καθώς είναι ταχύτατος και πολύ έμπειρος. Πιστεύω ότι θα έχουμε μια καλή συνεργασία. 

Σχόλια

Σχόλια