Στο Spa γύρισε ο τροχός

Ο Hamilton δήλωσε ότι μετά το Spa είπε τώρα ή ποτέ

Τώρα που η σκόνη του πρωταθλήματος έχει κάτσει μπορούμε να κοιτάξουμε λίγο πίσω και να δούμε τις σημαντικότερες στιγμές του 2014. Χωρίς αμφιβολία το Grand Prix του Βελγίου στο Spa Francorchamps είναι ένα από τα highlight της χρονιάς κι εκεί που γύρισε το… το μάτι του Lewis Hamilton. Ο Βρετανός τότε εγκατέλειψε μετά από επαφή με τον Nico Rosberg και έμεινε 29 βαθμούς πίσω. Ο Γερμανός είχε χτυπήσει από πίσω τον Hamilton με αποτέλεσμα να κλατάρει ο τροχός του και να δημιουργηθούν ζημιές στο μονοθέσιο της Mercedes.

Ο Hamilton όταν ρωτήθηκε ποια ήταν η σημαντικότερη στιγμή για εκείνον μέσα στο 2014 απάντησε το Spa. Μετά το Βέλγιο είδαμε έναν άλλο Hamilton.

Το σημείο κλειδί του 2014 ήταν το Spa. Το ότι δεν καταφέραμε να τερματίσουμε στον πρώτο αγώνα της χρονιάς μετά από όλη την προετοιμασία του χειμώνα ήταν δύσκολο. Όμως μαζί με τους μηχανικού μου συνεχίσαμε την σκληρή δουλειά και ο ένας ανέβασε την ψυχολογία του άλλους. Μετά το Spa ήταν ή τώρα ή ποτέ.

Στη συνέχεια ο Βρετανός αναφέρθηκε στο 2012 όταν επέλεξε να αφήσει την McLaren για χάρη της Mercedes.

Αρκετοί αμφισβήτησαν την απόφασή μου να αλλάξω ομάδα αλλά όταν οι Niki και Ross μου εξήγησαν το πλάνο της ομάδας γνώριζα αμέσως ότι είχα επιλέξει σωστά. Όταν ήρθα στην ομάδα δεν περίμενα τόσο απόλυτη και γρήγορη επικράτηση. Είμαι πολύ τυχερός που έχω την καλύτερη ομάδα και το καλύτερο μονοθέσιο.

Ο Hamilton μίλησε και για τη μάχη του με τον Rosberg λέγοντας ότι τα ψυχολογικά παιχνίδια που παίζονται κατά τη διάρκεια της χρονιάς μέσα στην ομάδα είναι πολύ σκληρά.

Περάσαμε μερικές ενδιαφέρουσες στιγμές με τον Nico φέτος. Τον γνώρισα το 1997 σε αγώνα καρτ στην Ιταλία. Τότε ήταν ένας ανερχόμενος νεαρός που αγωνιζόταν με την κορυφαία ομάδα της CRG. Εγώ ήμουν στην ομάδα της Top Kart. Δώσαμε μερικούς σπουδαίους αγώνες και σίγουρα τότε ήμασταν καλύτεροι φίλοι. Η μάχη με τον team-mate είναι πολύ σκληρή. Εύχομαι να μπορούσατε να δείτε τα ψυχολογικά παιχνίδια που παίζονται. Είχα σπουδαίο ανταγωνισμό με τον Nico και ανυπομονώ για του χρόνου.

Σχόλια

Σχόλια