Στοχεύει ψηλά η Lotus

Οι άνθρωποι του Enstone με τον κινητήρα της Mercedes ελπίζουν να επιστρέψουν ψηλά στο grid

Η Lotus στοχεύει να κάνει το μεγάλο βήμα και το 2015 να ανέβει στις πρώτες θέσεις τις 10άδας και να ξεκολλήσει από την ουρά του grid. Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Nick Chester, πιστεύει πολύ στις δυνατότητες του κινητήρα της Mercedes και σε συνδυασμό με μερικές βελτιώσεις στο σασί η E23 μπορεί να πιέσει ακόμα και τη Williams. Υπεραισιόδοξοι στη Lotus; Μπορεί. Αλλά ένα είναι σίγουρο ότι έχοντας κάτω από το κάλυμμα του μονοθεσίου έναν δυνατό κινητήρα πας με άλλη ψυχολογία στο πρωτάθλημα.

Νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε μεγάλο βήμα εμπρός. Γνωρίζουμε την αξία του κινητήρα, γνωρίζουμε τα προβλήματά μας στην αεροδυναμική. Διορθώνοντας μερικά προβλήματα και με την μεγάλο απόδοση του κινητήρα μπορούμε να κάνουμε μεγάλο βήμα προόδου. Η Williams έκανε σπουδαία δουλειά. Αν εξελιχθούν σημαντικά μέσα στον χειμώνα θα είναι δύσκολο να τους πιάσουμε αλλά θα προσπαθήσουμε να βρεθούμε ακριβώς πίσω από τη Williams.

Μπορεί η Lotus να έχει χάσει μεγάλα ονόματα αλλά ο Chester πιστεύει στις δυνατότητες των ανθρώπων του Enstone και στις δυνατότητες του πακέτου της Mercedes.

Το πακέτο κινητήρα είναι πολύ διαφορετικό. Αυτό μας δίνει μερικά πλεονεκτήματα στη διαμόρφωση των συστημάτων ψύξης στο πίσω μέρος του μονοθεσίου. Όλο το σύστημα ψύξης θα είναι διαφορετικό κι αυτό μας δίνει πολλές δυνατότητες. Μπορεί να χάσαμε κάποιους το 2013 αλλά ακόμα  έχουμε αξιόλογους ανθρώπους στο Enstone που γνωρίζουμε πως φτιάχνονται τα καλά μονοθέσια.

Σχόλια

Σχόλια