Επίσημο πόρισμα: Ο Bianchi δεν μείωσε αρκετά

Το Accident Panel στην αναφορά του στη συνεδρίαση του ΠΣΜΑ έβγαλε το πόρισμα πως ο Bianchi δεν μείωσε αρκετά στις κίτρινες σημαίες

Το Accident Panel που έχει αναλάβει την ανάλυση του ατυχήματος του Jules Bianchi στο Ιαπωνικό Grand Prix τον περασμένο Οκτώβριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Γάλλος δεν μείωσε αρκετά υπό τις κίτρινες σημαίες. Το Accident Panel αποτελείται από 10 μέλη συμπεριλαμβανομένων των Ross Brawn, Stefano Domenicali, Alex Wurz και Emerson Fittilaldi και συνέταξε μια αναφορά 396 σελίδων για το ατύχημα του Bianchi.

Επίσης αναφέρεται ότι το σύστημα ασφαλείας που «κόβει» το γκάζι και επιβραδύνει τον κινητήρα όταν ο οδηγός πατήσει γκάζι και φρένο μαζί δεν λειτούργησε.

Η αγωνιστική γραμμή στη στροφή 7 στένεψε σημαντικά από το νερό που κυλούσε στην πίστα. Οι Sutil και Bianchi έχασαν τον έλεγχο σε αυτό το σημείο. Τη στιγμή που ο Bianchi προσέγγιζε τις στροφές 7 και 8 το μονοθέσιο του Sutil απομακρυνόταν από την πίστα με τον γερανό. Ο Bianchi δεν μείωσε αρκετά ταχύτητα σε εκείνο το σημείο κι έχασε τον έλεγχο. Κατά τη διάρκεια των 2 δευτερολέπτων που κινούταν εκτός πίστας πάτησε γκάζι και φρένο με τα δύο πόδια. Όμως το σύστημα ασφαλείας που είναι σχεδιασμένο να «κόβει» το γκάζι σε αυτές τις περιπτώσεις και να επιβραδύνει τον κινητήρα δεν λειτούργησε. Το κράνος του Bianchi μπήκε κάτω από τον γερανό. Το μέγεθος του χτυπήματος και η τεράστια επιβράδυνση που δέχτηκε το κεφάλι του οδήγησε σε σοβαρές βλάβες.

Σχόλια

Σχόλια