Η ατζέντα του ΠΣΜΑ

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΠΣΜΑ) συνεδριάζει σήμερα 3/12 στη Doha του Qatar

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΠΣΜΑ) συνεδριάζει σήμερα 3/12 στη Doha του Qatar και τα θέματα προς συζήτηση είναι πολλά. Αρχικά οι διπλοί βαθμοί στο τελευταίο αγώνα και οι στατικές επανεκκινήσεις μετά το Αυτοκίνητο Ασφαλείας δεν θα πάρουν έγκριση για τη νέα χρονιά. Το Εικονικό Αυτοκίνητο Ασφαλείας θα πάρει έγκριση και στα πιο δύσκολα θέματα της ατζέντας είναι οι κινητήρες και η μείωση του κόστους.

Ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt, είχε δηλώνει την προηγούμενη εβδομάδα πως θα προσπαθήσει να μειώσει το κόστος των κινητήρων για τις μικρότερες ομάδες, όπως Force India, Sauber και Lotus.

Άλλο ένα θέμα προς συζήτηση είναι το καλεντάρι των 20 αγώνων για το 2015 το οποίο όπως φαίνεται θα πάρει έγκριση. Όμως μπορεί να υπάρχουν αλλαγές. Υπάρχει πιθανότητα να έχουμε κολλητά GP Αυστραλίας και Μαλαισίας. Επίσης μπορεί αλλάξει ημερομηνία και το GP Κίνας.

Τέλος το ΠΣΜΑ θα εξετάσει και τα ευρήματα του Accident Panel για το ατύχημα του Jules Bianchi στο Ιαπωνικό Grand Prix. Το Accident Panel είναι μια ομάδα που έχει  αναλάβει να ερευνήσει το ατύχημα του άτυχου Γάλλου στη Suzuka. Επικεφαλής αυτής της ομάδας είναι ο Peter Wright, πρόεδρος της Επιτροπής Ασφάλειας της FIA. Οι Ross Brawn, Stefano Domenicali κι ο πρόεδρος της ένωσης οδηγών (GPDA), Alex Wurz, είναι μέλη αυτής της ομάδας.

Σχόλια

Σχόλια