Ο Sainz Jr. στην Toro Rosso το 2015

Ο Ισπανός βρήκε τον δρόμο του προς την F1 και θα έχει team-mate τον Verstappen

Ο πρωταθλητής της Formula Renault 3.5, Carlos Sainz Jr. θα είναι ο team-mate του Max Verstappen για το 2015. Ο νεαρός Ισπανός, γιος του πρωταθλητή στα ράλι Carlos Sainz, βρήκε τον δρόμο του για την F1 με την ομάδα της Toro Rosso. Ο Sainz είναι υπό την ομπρέλα της Red Bull πολλά χρόνια τώρα και έχει προσπαθήσει αρκετές φορές να μπει στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Τελικά τα κατάφερε και το 2015 θα κάνει το ντεμπούτο του.

Ο Sainz Jr. δήλωσε:

Από την πρώτη στιγμή που μπήκα στο πρόγραμμα νέων οδηγών της Red Bull αυτός ήταν ο στόχος μου. Θέλω να ευχαριστήσω την Red Bull για την εμπιστοσύνη της. Είχα μια πολύ επιτυχημένη χρονιά στο WSR φέτος και ανυπομονώ να κάνω το μεγάλο βήμα στην F1. Τους επόμενους μήνες θα δουλέψω ώστε να προετοιμαστώ για τις πρώτες δοκιμές στη Jerez.

Ο επικεφαλής της STR, Franz Tost, δήλωσε:

Έχω παρακολουθήσει την πρόοδο του Carlos στις μικρότερες κατηγορίες, συνεχώς βελτιώνεται και ανεβαίνει τα σκαλιά με αποτέλεσμα να κατακτήσει άξια τον τίτλο στο WSR φέτος. Επίσης θυμάμαι τις δοκιμές στο Silverstone το 2013 όταν οδήγησε την STR8. Πραγματικά εντυπωσίασε, με την ώριμη προσέγγισή του και την ταχύτητα, τόσο εμένα όσο και τους μηχανικούς.

Σχόλια

Σχόλια