Η FIA προσπαθεί να βελτιώσει το WRC

  Μια νέα αλλαγή στους κανονισμούς για το 2015 είναι η απαγόρευση της ενημέρωσης των οδηγών των ενδιάμεσων χρόνων στις ΕΔ

  Η FIA σε μια προσπάθεια της να βελτιώσει το θέαμα στο WRC και να το κάνει πιο απρόβλεπτο απαγορεύει την ενημέρωση των οδηγών με τους ενδιάμεσους χρόνους της ΕΔ. Από το 2015 οι οδηγοί δεν θα έχουν ενημέρωση κατά τη διάρκεια της ΕΔ για τους ενδιάμεσους χρόνους.

  Μέχρι στιγμής οι ομάδες ενημέρωναν τους οδηγούς τους μέσω ενός γραπτού μηνύματος που εμφανιζόταν μέσα στο αυτοκίνητο. Τώρα όχι μόνο θα απαγορεύεται αλλά θα κινδυνεύουν και με αποκλεισμό αν το κάνουν. Ο Jarmo Mahonen, επικεφαλής ράλι της FIA, δηλώνει:

  Αυτό που προσπαθούμε να καταφέρουμε είναι να αφαιρέσουμε λίγο τον έλεγχο από τους οδηγούς. Όταν οι οδηγοί στην κορυφή φτιάχνουν μεγάλες διαφορές τότε ελέγχουν το ρυθμό τους και χάνετε το ενδιαφέρον. Φυσικά δεν μπορούμε να το αστυνομεύσουμε απόλυτα αλλά περιορίζουμε αρκετά τον έλεγχο. Αν παραβείς τον κανονισμό τότε θα αποκλειστείς από το πρωτάθλημα. Οι κατασκευαστές δεν θα πάρουν τέτοιο ρίσκο.

  Ο οδηγός της Citroen, Kris Meeke, δίνει μια άλλη οπτική λέγοντας ότι αν οι οδηγοί γνωρίζουν τους ενδιάμεσους χρόνους των αντιπάλων τους τότε αυτό θα βελτιώσει τη δράση.

  Ο Jost Capito, επικεφαλής της Volkswagen, ανησυχεί για την αστυνόμευση αυτής της απαγόρευσης.

  Εντάξει είναι το ίδιο για όλους, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι δεν μπορεί να σταματήσει αυτό. Είναι αδύνατο να αστυνομευτεί. Τι θα γίνει δηλαδή αν κάποιος δείξει στον Thierry Neuville τον ενδιάμεσο χρόνο; ο Neuville θα αποκλειστεί; Νομίζω ότι είναι ανόητο.

  Σχόλια

  Σχόλια